Το μέλλον αβέβαιο για τον Ερντογάν σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις - Τέλος εποχής στην Τουρκία;

Freepen.gr - Η Δημόσια Συμμαχία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία περιλαμβάνει το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και τον σύμμαχό του, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), θα αποσπούυσε το 33,7 % εάν επρόκειτο να γίνουν γενικές εκλογές αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Aksoy Research.

Όπως γράφει το turkishminute.com, η έρευνα, με τίτλο «Turkey Monitor», δείχνει ότι οι ψήφοι για το AKP στις γενικές εκλογές του Αυγούστου 2021 θα ήταν 26,7 %, ενώ το MHP θα λάμβανε μόνο 7 %, δηλαδή κάτω από το εκλογικό όριο της Τουρκίας.

Η Τουρκία έχει εκλογικό όριο 10 %, πράγμα που σημαίνει ότι εάν ένα κόμμα δε λάβει το 10 % της εθνικής ψήφου στις γενικές εκλογές, χάνει την ευκαιρία να εκπροσωπηθεί στο κοινοβούλιο.

Ενώ η ψήφος του AKP-MHP θα ήταν συνολικά 33,7 % στις εκλογές του Αυγούστου, τα κόμματα που αποτελούν το αντίπαλο στρατόπεδο, ήτοι την Εθνική Συμμαχία με το κύριο αντιπολιτευτικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το εθνικιστικό κόμμα İYİ και το Ισλαμιστικό Κόμμα Ευημερίας ( SP) - θα αποσπούσε συνολικά το 36,8 % των ψήφων, με το CHP να συγκεντρώνει 24,5 % και το İYİ της Μεράλ Ακσενέρ το 11,6 %.

Το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) θα ήταν στο 8,9 %, ενώ το DEVA του πρώην συνιδρυτή του AKP, Ali Babacan θα έφτανε το 2,1 % και το Κόμμα του Μέλλοντος (GP) του Αχμέτ Νταβούτογλου θα λάμβανε το 1,2 % των ψήφων.

Η ψήφος του κυβερνώντος ΑΚΡ αυξάνεται στο 30,6 % και η υποστήριξη για το CHP και το İYİ φτάνει το 28,7 και το 13,3 %, αντίστοιχα, όταν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, που αντιπροσώπευαν το 13,8 % στην έρευνα, κατανέμονται μεταξύ των κομμάτων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Στις τελευταίες γενικές εκλογές, που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2018, το AKP συγκέντρωσε 42,6 %. Ωστόσο, οι δημόσιες έρευνες δείχνουν όλο και περισσότερο ότι η δημόσια υποστήριξη του κόμματος υποχωρεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail