Πατέρας και γιος αποκεφαλίστηκαν στη Νιγηρία από εξτρεμιστές - Έκαναν πρόβα χριστιανικής χορωδίας

Freepen.gr - Το ICC επιβεβαίωσε μια επίθεση που αναφέρθηκε από την Punch Newspapers για ένα χθεσινό περιστατικό όπου ένας πατέρας και γιος σκοτώθηκαν από άνδρες που υποπτεύονται ότι ήταν Μαχητές Fulani.

«Τα θύματα που προσδιορίστηκαν ως ο Thomas Wollo, 46 ​​ετών και ο Nggwe Thomas, 7 ετών, λέγεται ότι δέχθηκαν επίθεση και αποκεφαλίστηκαν από μερικούς βοσκούς κοντά στο σπίτι τους στο χωριό Tafigana, Bassa LGA, ενώ επέστρεφαν από μια πρόβα χορωδίας περίπου στις 8.50 μ.μ. Κυριακή», είπε η πηγή ειδήσεων.

Οι δράστες της επίθεσης λέγεται πως εξαφανίστηκαν στους θάμνους στη συνέχεια και δε βρέθηκαν. Ο Zongo Lawrence, εκπρόσωπος του Miango Youth Development Association, δήλωσε ότι αργότερα εκείνη την ημέρα εκατομμύρια ναΐρα (νόμισμα της Νιγηρίας), αξίας γεωργικής γης, καταστράφηκαν επίσης σε ένα κοντινό χωριό.

«Δεκαεπτά δικοί μας άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους κτηνοτρόφους Φουλανί φέτος», τόνισε ο Λόρενς σε δήλωσή του. «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να μας βοηθήσει. βρισκόμαστε υπό ισχυρή πολιορκία».

 "Ως λαός, είμαστε συνεχώς υπό επίθεση και κανείς δε φαίνεται να ακούει την κραυγή μας για βοήθεια", δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Νέων Irigwe, κ. Chinge Dodo. «Φαίνεται ότι η δολοφονία των ανθρώπων μας έχει γίνει ρουτίνα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail