Η πλειοψηφία των Τούρκων δεν επιθυμεί στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν

Freepen.gr - Περίπου το 62% του τουρκικού κοινού τάσσεται υπέρ της αποχώρησης των στρατευμάτων της Τουρκίας από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Metropoll στις 20 Αυγούστου.

Περίπου το 61,6 τοις εκατό των ερωτηθέντων στην έρευνα απάντησαν «ναι» σε ερώτηση εάν πιστεύουν ότι τα τουρκικά στρατεύματα πρέπει να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, ακολουθώντας τα βήματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μόνο το 27,4 % των ερωτηθέντων δήλωσε πως ο τουρκικός στρατός πρέπει να παραμείνει στο Αφγανιστάν, ενώ το 11% δεν έχει άποψη για το θέμα.

Περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) υποστήριξαν την απόσυρση σε σύγκριση με τους υποστηρικτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), με το 64,8 % των ερωτηθέντων από το MHP να λένε ότι η Τουρκία πρέπει να αποσυρθεί έναντι 46,7 % των ψηφοφόρων του AKP.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail