Ισραήλ: Το Ιράν απέχει δύο μήνες από την πυρηνική βόμβα

Freepen.gr - Σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, Μπένι Γκαντς, η Τεχεράνη απέχει δύο μήνες από την ικανότητα κατοχής πυρηνικών όπλων.

«Το Ιράν απέχει μόλις δύο μήνες από την απόκτηση των απαραίτητων υλικών για ένα πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο Γκαντς σε συγκέντρωση 60 πρεσβευτών στο Τελ Αβίβ.

Επίσης είπε ότι ο κόσμος χρειαζόταν μια εναλλακτική λύση στη πυρηνική συμφωνία του Ιράν του 2015, σε περίπτωση που αποτύχει πλήρως.

 «Δε γνωρίζουμε εάν το ιρανικό καθεστώς θα είναι πρόθυμο να υπογράψει μια συμφωνία και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - και η διεθνής κοινότητα πρέπει να δημιουργήσει ένα βιώσιμο σχέδιο Β προκειμένου να σταματήσει το Ιράν στην πορεία του προς πυρηνικό όπλο» τόνισε ο Γκαντς.

Η προτιμώμενη επιλογή, είπε, είναι διπλωματική.

«Στο τέλος της ημέρας, ο στόχος είναι να επιτευχθεί μια μεγαλύτερη, ισχυρότερη και ευρύτερη συμφωνία από την προηγούμενη», δήλωσε ο Gantz.

Ένα «πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα μπορούσε να υποκινήσει έναν αγώνα όπλων στην περιοχή και ολόκληρο τον κόσμο».

Ανέφερε ακόμη ότι μια στρατιωτική λύση ήταν δυνατή, εάν η διπλωματία αποτύχει.

«Το κράτος του Ισραήλ έχει τα μέσα να δράσει και δεν θα διστάσει να το πράξει - δεν αποκλείω το ενδεχόμενο το Ισραήλ να αναλάβει δράση στο μέλλον προκειμένου να αποτρέψει ένα πυρηνικό Ιράν», δήλωσε ο Γκαντς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail