Φόβοι για νέο πογκρόμ - Μάρκαραν σπίτια Αλεβιτών στα Αδανα

Freepen.gr - Τα σπίτια των Αλεβίτων έχουν σημειωθεί με ένα "Χ" στην περιοχή Σεϊχάν της νότιας επαρχίας των Αδάνων, ανέφερε την Παρασκευή η Bianet.

Οι κάτοικοι στις γειτονιές Ova και Uçak ανέφεραν τα σημάδια στην αστυνομία. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα αφού έσβησε τα σημάδια.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης υπέβαλαν κοινοβουλευτικές ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό λέγοντας πως αυτό ήταν το 38ο παρόμοιο περιστατικό σε μια δεκαετία, έγραψε η Bianet.

Ο βουλευτής του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) στην Κωνσταντινούπολη, Αλί Κενανόγλου, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι διστάζουν να διεξάγουν αποτελεσματικές έρευνες.

"Είναι γνωστό ότι όσοι διαπράττουν αυτό το έγκλημα μίσους δεν αντιμετωπίζονται σοβαρά, οι δράστες δεν εντοπίζονται και το κοινό δεν είναι επαρκώς ενημερωμένο για αυτό", ανέφερε ο Κενανόγλου.

«Αυτό ενθαρρύνει εκείνους που είναι εχθρικοί προς τους Αλεβίτες» συμπλήρωσε ενώ απαρίθμησε τα 37 παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν σε όλη τη χώρα μεταξύ 2012 και 2021. 

«Εάν δεν προκύψει το συντομότερο δυνατό μια ισχυρή βούληση, η κοινότητα των Αλεβιτών, η οποία δεν μπόρεσε να αποτινάξει τον πόνο και το θυμό των σφαγών των Αλεβιτών όπως η Σίβας, το Μαράς και το Τσορούμ, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να ξαναζήσει παρόμοιες τραγωδίες» πρόσθεσε ο Κενανόγλου.

Περίπου 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σφαγές και πογκρόμ που στόχευαν τους Αλεβίτες στο Μαράς (1978), το Τσορούμ (1980) και το Σίβας (1992).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail