Η νίκη των Ταλιμπάν τελείωσε το σχέδιο Ερντογάν να στείλει Σύριους μαχητές στην Καμπούλ

Freepen.gr - Η Τουρκία σταμάτησε το σχέδιο αποστολής Σύριων μισθοφόρων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ αφού οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο του Αφγανιστάν, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Σύμφωνα με το SOHR, επικαλούμενο «πολύ αξιόπιστες» πηγές, οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών ενημέρωσαν τις πληρεξούσιες φατρίες της Συρίας να σταματήσουν τις προετοιμασίες για την αποστολή μισθοφόρων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την κατάληψη των Ταλιμπάν.

Πριν από την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ζήτησαν από τη Μεραρχία Σουλτάν Μουράτ, τη Μεραρχία Αλ Χαμζά και άλλες παρατάξεις που λειτουργούσαν υπό τη σημαία του «Συριακού Εθνικού Στρατού» να προετοιμάσουν εκατοντάδες μαχητές για την προστασία του αεροδρομίου, σύμφωνα με πηγές του SOHR.

Σύμφωνα με το SOHR, «Αρκετές παρατάξεις αρνήθηκαν να στείλουν τους μαχητές τους στο Αφγανιστάν, [με την αιτιολόγηση] ότι οι μάχες εναντίον των Ταλιμπάν θα ήταν μοιραίες».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail