Σύγκρουση ιστιοφόρων στους Παξούς

παλαιότερη φωτο του FADO από το marinetraffic.com
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, ο Λιμενικός Σταθμός Παξών από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους ''DOLCE VITA'' Σ.Π. 64 με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ότι το εν λόγω σκάφος συγκρούστηκε με έτερο Ι/Φ σκάφος, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά Γαΐου ν.Παξών.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκε ότι τα δύο (02) σκάφη ήταν αγκυροβολημένα με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ σύμφωνα με δήλωση του ανωτέρω Κυβερνήτη, κατά τη διαδικασία χειρισμών απόπλου του ''DOLCE VITA'' από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή, προσέκρουσε με την άγκυρά του στο αγκυροβολημένο Ι/Φ σκάφος “FADOS” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου. 

Από την σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές, χωρίς να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ και τα δύο σκάφη κατέπλευσαν στο λιμένα Γαΐου, όπου απαγορεύτηκε ο απόπλους τους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Παξών, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης του ''DOLCE VITA'' για παράβαση των άρθρων 28 και 273 Π.Κ. όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4619/2019 και ισχύει καθώς και των άρθρων 104 και 225 του Κ.Δ.Ν.Δ. (ΦΕΚ 261Α'/1973).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail