Η κυβέρνηση της συμφοράς

Θα μας πει η κυβέρνηση πόσο θα κόστιζε η πλήρης προστασία της Ελλάδας με εναέρια μέσα πυρόσβεσης, σε συνδυασμό με δορυφορικά ή με άλλα εργαλεία εντόπισης πυρκαγιών από την πρώτη στιγμή, έτσι ώστε να αποφεύγονται αυτού του είδους οι καταστροφές; Προφανώς όχι περισσότερα από 2-3 δις €. Θα μας ενημερώσει τουλάχιστον για το κόστος των πρόσφατων πυρκαγιών που μπορεί να μη στοίχησαν ανθρώπινες ζωές, αλλά σίγουρα πολλές άλλες, αφού ισοπέδωσαν την πανίδα και τη χλωρίδα τεράστιων εκτάσεων; Πιθανολογούμε πως όχι, αφού ασφαλώς το ποσόν θα είναι πολλαπλάσιο. Έχουμε άδικο λοιπόν να κατηγορούμε ως ανίκανη την κυβέρνηση της συμφοράς; Το πανάκριβο Επιτελικό Κράτος που έστησε για να μας δυναστεύει και να μας χειραγωγεί, ενώ δεν κάνει στην ουσία τίποτα άλλο για τους Έλληνες, εκτός από το να παρακολουθεί την καταστροφή τους; Τέλος, το έχουμε πει πολλές φορές και δεν θα πάψουμε να το επαναλαμβάνουμε: δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο, χωρίς καμία απολύτως διάθεση υπερβολής. Θα ξεπουλήσουν την κρατική περιουσία και θα πλειστηριάσουν την ιδιωτική, παραδίδοντας ακόμη και εθνική κυριαρχία ανερυθρίαστα – χωρίς ίχνος ντροπής!

Από: analyst.gr - Βασίλης Βιλιάρδος

Επικαιρότητα

Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα εγκλήματα της η κυβέρνηση της συμφοράς, επικαλούμενη την κλιματική αλλαγή, με στόχο να αποφύγει τις ευθύνες της – το ότι δηλαδή άφησε να καεί ένα μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Αττικής, κυρίως την Β. Εύβοια που παρέμεινε εντελώς αβοήθητη, τη Μεσσηνία, την Ηλεία ξανά που ακόμη αναζητούνται τα χρήματα του ταμείου Μολυβιάτη κοκ. Το ότι με σχεδόν ανύπαρκτους ανέμους άφησε να καίγεται ανεξέλεγκτα η Βαρυμπόμπη και οι άλλες περιοχές – επειδή δεν υπήρχε επαρκής και κυρίως άμεση δράση των εναερίων μέσων πυρόσβεσης. Εν προκειμένω, η σύγκριση με το έγκλημα στο Μάτι της προηγούμενης κυβέρνησης είναι απαράδεκτη – αφού τότε φυσούσαν δυνατοί άνεμοι, με αποτέλεσμα να κινείται η πυρκαγιά με τεράστιες ταχύτητες.

Από την άλλη πλευρά, ακόμη και αν δεχθούμε πως η κλιματική αλλαγή είναι ανθρωπογενής, ότι οφείλεται δηλαδή στη δραστηριότητα των ανθρώπων (κάτι που κατά την άποψη μας δεν ισχύει), γνωρίζει κανείς αλήθεια πόσοι τόνοι διοξειδίου του άνθρακα διοχετεύθηκαν στην ατμόσφαιρα από τις καταστροφικές πυρκαγιές; Πόσο διοξείδιο δεν θα απορροφάται πλέον από τα καμένα δάση; Ασφαλώς πολύ περισσότερο, από όσο παράγει οι Ελλάδα σε δεκαετίες, ακόμη και αν δεν σταματούσε καθόλου η καύση του λιγνίτη – ένα επόμενο έγκλημα της κυβέρνησης της συμφοράς που αποφάσισε να πετάξει στον αέρα 227 δις € των Ελλήνων (ανάλυση), για να ικανοποιήσει τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και τη χώρα που υπηρετεί, τη Γερμανία.

Πώς; Με τις ανεμογεννήτριες που «φυτεύει» στις καμένες δασικές εκτάσεις και με τα φωτοβολταϊκά που θάβουν από κάτω τους την εύφορη ελληνική γη – τα οποία εισάγονται από τις χώρες του Βορά πλουτίζοντας τες και τοποθετούνται από την εγχώρια ελίτ που δεν χορταίνει να απομυζεί τους Έλληνες. Εάν αναζητήσει κανείς αυτούς που φυτεύουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, συμμετέχοντας παράλληλα στις εταιρείες των νέων εθνικών κατασκευαστών, θα καταλάβει τι εννοούμε – δίνοντας κάποια ψίχουλα σε διάφορους, όπως πρόσφατα στην ομάδα πόλο που θριάμβευσε στους Ολυμπιακούς, για να παραπλανούν τους απλούς Πολίτες.

Αλήθεια, είναι δυνατόν να μιλάει η κυβέρνηση για περιβαλλοντική ευαισθησία, όταν προωθεί με αυτόν το βρώμικο τρόπο αυτά τα βρώμικα μηχανήματα που ασφαλώς δεν ανακυκλώνονται, ενώ κατασκευάζονται από δηλητηριώδη συστατικά; Πράσινη ανάπτυξη είναι αυτή ή απλά ένας νέος τρόπος πλουτισμού της Ολιγαρχίας; Δεν γνωρίζουμε πως επιβάλλονται ρήτρες ρύπων στο λιγνίτη, για να επιδοτούνται οι δήθεν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που διαφορετικά είναι ασύμφορες; Με απλά λόγια ότι, ληστεύονται οι Πολίτες για να εισπράττουν οι δήθεν περιβαλλοντικά ευαίσθητοι;

Τέλος, θα μας πει η κυβέρνηση πόσο θα κόστιζε η πλήρης προστασία της Ελλάδας με εναέρια μέσα πυρόσβεσης, σε συνδυασμό με δορυφορικά ή με άλλα εργαλεία εντόπισης πυρκαγιών από την πρώτη στιγμή, έτσι ώστε να αποφεύγονται αυτού του είδους οι καταστροφές; Προφανώς όχι περισσότερα από 2-3 δις €. Θα μας ενημερώσει τουλάχιστον για το κόστος των πρόσφατων πυρκαγιών που μπορεί να μη στοίχησαν ανθρώπινες ζωές, αλλά σίγουρα πολλές άλλες, αφού ισοπέδωσαν την πανίδα και τη χλωρίδα τεράστιων εκτάσεων; Πιθανολογούμε πως όχι, αφού ασφαλώς το ποσόν θα είναι πολλαπλάσιο.

Έχουμε άδικο λοιπόν να κατηγορούμε ως ανίκανη την κυβέρνηση της συμφοράς; Το πανάκριβο Επιτελικό Κράτος που έστησε για να μας δυναστεύει και να μας χειραγωγεί (πάνω από 80 εκ. € χάρισε στα ΜΜΕ), ενώ δεν κάνει στην ουσία τίποτα άλλο για τους Έλληνες, εκτός από το να παρακολουθεί την καταστροφή τους; Το έχουμε πει πολλές φορές και δεν θα πάψουμε να το επαναλαμβάνουμε: δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο (πηγή), χωρίς καμία απολύτως διάθεση υπερβολής. Θα ξεπουλήσουν την κρατική περιουσία και θα πλειστηριάσουν την ιδιωτική, παραδίδοντας ακόμη και εθνική κυριαρχία ανερυθρίαστα – χωρίς ίχνος ντροπής!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail