Η οργή του κόσμου δεν μπορεί να κρυφτεί...

Σίγουρα οι συνθήκες που βιώνει η χώρα μας λόγω των πυρκαγιών είναι πρωτόγνωρες. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί ούτε εξάρσεις βίας, αλλά ούτε και υποτίμηση της οργής του κόσμου.

Από: newsbomb.gr - Bomber

Αρκετοί πολίτες έχουν που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους έχουν απόλυτο δίκιο να είναι οργισμένοι με τον συντονισμό του κρατικού μηχανισμού. Άλλωστε αρκετοί από αυτούς πάλεψαν μόνοι τους να σώσουν τα χωριά τους και τα σπίτια τους.

Για να είμαστε ειλικρινείς λάθη σίγουρα θα υπάρχουν, όμως αυτό δεν δικαιολογεί καμία οργή εναντίον των πυροσβεστών, των αστυνομικών και των χειριστών εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Όλοι έδωσαν σκληρή μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Είναι άλλο πράγμα η επιχειρησιακή ικανότητα κι άλλο πράγμα οι ευθύνες των συντονιστών. Βεβαίως υπήρξε κι ένας περίεργος κανιβαλισμός των συνθηκών και από ορισμένα ΜΜΕ.

Όμως ούτε αυτό δικαιολογεί εξάρσεις βίας κατά δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων. Σε τέτοιες συνθήκες απαιτείται ψυχραιμία. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.


Το δίκιο είναι με τους πολλούς, δηλαδή με τους πολίτες που έζησαν αυτό τον εφιάλτη. Κάνεις και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να κρύψει η να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα. Κανείς δεν μπορεί να κρύψει ούτε την ταλαιπωρία, ούτε το μέγεθος της καταστροφής.

Τώρα χρειάζονται πράξεις. Να δείξει το κράτος ότι είναι δίπλα στους πολίτες. Να μην μείνει κανένας μόνος του...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail