AIP υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων… Στρατηγικός “άσος” για μικρά ναυτικά

Το νοτιοκορεατικό ναυτικό έθεσε σε υπηρεσία το πρώτο του συμβατικό (πρόωση με κινητήρες ντίζελ και ηλεκτρικούς) υποβρύχιο που μπορεί να εκτοξεύσει εν καταδύσει βαλλιστικούς πυραύλους. Το υποβρύχιο “Dosan An Chang-ho” (SS 083), έχει μήκος 83,5 μ. και είναι το πρώτο από τα εννέα συνολικά σκάφη της κλάσης του.

Από: defence-point.gr

Εφοδιασμένο με σύστημα αναερόβιας πρόωσης με κυψέλες υδρογόνου και κατασκευασμένους στην Νότια Κορέα συσσωρευτές, το υποβρύχιο αναμένεται να καταστεί υπηρεσιακό σε έναν χρόνο από σήμερα, μετά και την πραγματοποίηση εκτεταμένων δοκιμών. Το υποβρύχιο διαθέτει τεχνολογία μείωσης ακουστικού ίχνους. Έχει εκτόπισμα 3.358 τόνων σε ανάδυση και 3.705 σε κατάδυση. Έχει ακτίνα ενεργείας 10.000 ναυτικών μιλίων και μέγιστη ταχύτητα 20 κόμβων. Έχει πλήρωμα 50 ατόμων. Διαθέτει παθητικό/ενεργητικό σόναρ, περισκόπιο της Safran, ιστό optronic. To υποβρύχιο φέρει έξι τορπιλοβλητικούς σωλήνες των 21in και έξι σωλήνες εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων ή πυραύλων κρουζ.

Τα υποβρύχια της κλάσης δεν είναι φτηνά. Κάθε άλλο. Από την άλλη όμως κάποιοι ζητούν τρελά ποσά για φρεγάτες. Και τα υποβρύχια, από την άλλη πλευρά διαθέτουν τεράστια πλεονεκτήματα  ως επιθετικά/στρατηγικά μέσα έναντι κάθε πλοίου επιφανείας που θα μπορούσε να παρατάξει ένα ναυτικό όπως το ελληνικό… για παράδειγμα. Μια επένδυση σε τέτοια στρατηγικά οπλικά συστήματα θα άλλαζε πραγματικά τους όρους στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail