Το Ισραήλ θα καταστρέψει 80.000 ληγμένες δόσεις εμβολίου Pfizer - Μεγάλο swap με Νότια Κορέα

photo: https://www.maxpixel.net/Syringe-Vaccination-Corona-Covid-19-Vaccine-6105933
Freepen.gr - Το Ισραήλ ετοιμάζεται να απαλλαγεί από περίπου 80.000 δόσεις εμβολίου Pfizer Covid-19 μετά τη λήξη της διάρκειας ζωής τους. Προηγουμένως, είχε "διασώσει" περίπου 700.000 δόσεις που είχαν σχεδόν λήξει, στέλνοντάς τις στη Νότια Κορέα σε μια συμφωνία ανταλλαγής.

Παρόλο που η εκστρατεία του για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων Ισραηλινών έχει μόλις ξεκινήσει, το Τελ Αβίβ φέρεται να καταστρέφει χιλιάδες δόσεις εμβολίων που έληξαν στα τέλη Ιουλίου, μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο, σημειώνει το Russia Today.

Περίπου 80.000 αχρησιμοποίητες δόσεις, αξίας περίπου 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, αναμένεται να «πεταχτούν στα σκουπίδια», ανέφεραν οι ειδήσεις του ισραηλινού καναλιού 12. Οι ξέφρενες προσπάθειες της κυβέρνησης είτε να τις ανταλλάξει με άλλες χώρες είτε να εμβολιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ισραηλινούς πολίτες έως ότου τα σκευάσματα δεν μπορούσαν πλέον να χρησιμοποιηθούν ήταν μόνο εν μέρει επιτυχημένες.

Μετά την κατάρρευση μιας αρχικής συμφωνίας ανταλλαγής εμβολίων με τους Παλαιστίνιους λόγω ανησυχιών ότι οι δόσεις ήταν πολύ κοντά στην ημερομηνία λήξης τους, το Ισραήλ κατέληξε σε παρόμοια συμφωνία με τη Νότια Κορέα, συμφωνώντας να αποστείλει περίπου 700.000 δόσεις από τα σχεδόν 1,4 εκατομμύρια που επρόκειτο να λήξουν έως το τέλος Ιουλίου. Σε αντάλλαγμα, η Νότια Κορέα συμφώνησε να στείλει τον ίδιο αριθμό δόσεων στο Ισραήλ το φθινόπωρο.

Το Τελ Αβίβ είχε προγραμματίσει να χρησιμοποιήσει άλλες 600.000 δόσεις για να εμβολιάσει παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, με την τύχη των υπόλοιπων 100.000 να είναι ασαφής εκείνη την στιγμή. Προφανώς, η πλειοψηφία τους θα μπεί τώρα κατευθείαν στον κάδο απορριμμάτων, με τον σκουπιδότοπο να αναμένεται να γίνει ο μεγαλύτερος αριθμός εμβολίων για τον κορονοϊό που πέταξε το Τελ Αβίβ με μία κίνηση.

Απαντώντας στη δημοσίευση, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ούτε επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε την επικείμενη καταστροφή των δόσεων, επικαλούμενο «συμφωνίες εμπιστευτικότητας».

«Το κράτος του Ισραήλ διαχειρίζεται τα αποθέματά του εμβολίων ενώ δίνει προσοχή στη λήξη του προϊόντος», δήλωσε το υπουργείο, όπως αναφέρεται στους The Times of Israel.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail