Λίγο μετά την απόσυρση 1,6 εκ. εμβολίων της Μοντέρνα, στην Οκινάουα βρέθηκαν άγνωστα υλικά σε φιαλίδιο

ΑFΡ / ΗΑΖΕΜ ΒΑDER
Ο νομός της Οκινάουα σταμάτησε τους εμβολιασμούς με Moderna αφού βρέθηκαν άγνωστα υλικά σε ένα φιαλίδιο του φαρμάκου. Η κίνηση έρχεται αφού η Ιαπωνία απέσυρε 1,6 εκατομμύρια δόσεις Moderna από διαφορετική παρτίδα λόγω ανησυχιών μόλυνσης, μεταδίδει το Russia Today.

Μαύρες ουσίες ανακαλύφθηκαν σε σύριγγες και ένα φιαλίδιο, ενώ άγνωστες ροζ ουσίες εντοπίστηκαν σε διαφορετική σύριγγα με δόση εμβολίου Moderna, σύμφωνα με τον ιαπωνικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, NHK.

Η διοίκηση της Οκινάουα δήλωσε σε ανακοίνωσή της την Κυριακή ότι αναστέλλει τη χρήση των εμβολίων Moderna αφού «εντοπίστηκαν ξένες ουσίες σε μερικά από αυτά».

Η Takeda Pharmaceutical, ο εγχώριος διανομέας της Moderna της Ιαπωνίας, αναμένεται να διερευνήσει εάν η ύποπτη μόλυνση συνέβη κατά την παραγωγή και θα διαβουλευτεί με το υπουργείο Υγείας για το θέμα, ανέφερε το NHK.

Η ανακάλυψη έρχεται μόλις τρεις ημέρες αφότου η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση περισσότερων από 1,6 εκατομμυρίων δόσεων Moderna που είχαν διανεμηθεί σε 863 κέντρα εμβολιασμού σε όλη τη χώρα. Οι δόσεις αποσύρθηκαν προσωρινά από την κυκλοφορία ως προληπτικό μέτρο αφού ανακαλύφθηκε ξένο υλικό σε μερικά φιαλίδια.

Ενώ το ζήτημα τελεί ακόμη υπό διερεύνηση, το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας αποκάλυψε το Σάββατο ότι δύο άνθρωποι που είχαν λάβει τις δεύτερες δόσεις Moderna από τις παρτίδες εμβολίων που είχαν αποσυρθεί νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα είχαν πεθάνει. Το υπουργείο δήλωσε ότι ερευνά την αιτία θανάτου των δύο ανθρώπων, αμφότεροι άνδρες ηλικίας 30 ετών.

Τα φιαλίδια από τις παρτίδες που τραβήχτηκαν, τα οποία κατασκευάστηκαν από έναν εργολάβο της Moderna στην Ευρώπη, υποβάλλονται επί του παρόντος σε εργαστηριακή ανάλυση. Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ανέφεραν η Moderna και η Takeda σε κοινή δήλωση που κυκλοφόρησε το Σάββατο.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ξεκίνησε αντίστοιχα τη δική του έρευνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail