Η Κύπρος θα πουλήσει 11 ελικόπτερα Mi-35P στη Σερβία

Freepen.gr - Η Κύπρος βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Σερβία για την αγορά της 11 μεταχειρισμένων επιθετικών ελικοπτέρων Mi-35P.

Μια στρατιωτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Άμυνας της Σερβίας Νενάντ Μιλοράντοβιτς επισκέφθηκε την Κυπριακή αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου τον Απρίλιο του 2021 και εξέτασε το σκάφος που επιχειρούσε με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνει το defenseworld.net.

Τον επόμενο μήνα, η Σερβία έστειλε επίσημη επιστολή ζητώντας από την Κύπρο τα ελικόπτερα, η οποία τα κοστολόγησε στα 300 εκατομμύρια ευρώ ώστε να αγοράσει στη συνέχεια δώδεκα νέα ελικόπτερα.

Η Κύπρος αγόρασε 12 Mi-35P πριν από δύο δεκαετίες. Ένα από τα ελικόπτερα καταστράφηκε σε ατύχημα το 2006. Η χώρα θέλει να πουλήσει τα εναπομείναντα αεροσκάφη λόγω των χαμηλών δυνατοτήτων νυχτερινής όρασης και της παρωχημένης τεχνολογίας. Επιπλέον, υπάρχουν προβλήματα με την προμήθεια ανταλλακτικών λόγω κυρώσεων της ΕΕ. και το κόστος συντήρησης του ελικοπτέρου ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ για δέκα χρόνια, σημειώνουν αναφορές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail