Ο Xi Jinping κινητοποιεί την Κίνα για πόλεμο, πιθανώς με πυρηνικά

εικόνα: Ενοπλες Δυνάμεις της Κίνας
Η Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στα αμφισβητούμενα σύνορά της με την Ινδία στο Λαντάκ, ψηλά στα Ιμαλάια. Το Πεκίνο μοιάζει να ετοιμάζεται για πλήρη εισβολή στο έδαφος της Ινδίας.

gatestoneinstitute.org - Gordon G. Chang / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή η ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε ενώ ο Κινέζος ηγέτης Xi Jinping, όπως είπε η China Daily του Κομμουνιστικού Κόμματος, έκανε μια «ομιλία υπέρ της ειρήνης, της ανάπτυξης και της συνεργασίας» για να γιορτάσει την εκατονταετία της ίδρυσης του Κόμματος.

"Ο Κινέζικος λαός δεν έχει εκφοβίσει, καταπιέσει ή υποτάξει τους λαούς οποιασδήποτε άλλης χώρας και ποτέ δεν θα το κάνει", δήλωσε ο Xi την 1η Ιουλίου.

Το Μάιο του περασμένου έτους, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός μετέφερε στρατεύματα νότια της Γραμμής Πραγματικού Ελέγχου στο Λαντάκ, με άλλα λόγια, σε ελεγχόμενη από την Ινδία επικράτεια. Ένα μήνα αργότερα, το βράδυ της 15ης Ιουνίου, οι Κινέζοι στρατιώτες ξεκίνησαν μια αιφνιδιαστική επίθεση, σκοτώνοντας 20 Ινδούς στρατιώτες.

Η Ινδία απάντησε ενισχύοντας τις δυνάμεις της και ξεκίνησε μια αντεπίθεση τον Αύγουστο. Στη συνέχεια, η Κίνα ενίσχυσε τον αριθμό των στρατευμάτων της, αυξάνοντας τον αριθμό των στρατιωτών από 15.000 πριν από ένα χρόνο σε 50.000 αυτήν την στιγμή. Το Πεκίνο έφερε επίσης προηγμένα όπλα στην περιοχή και άρχισε να χτίζει βάσεις.

Το Ladakh δεν είναι το μοναδικό hotspot των Ιμαλαΐων. Υπάρχει κινεζική παράβαση στο Sikkim της Ινδίας, καθώς και επιδρομές στο γειτονικό Μπουτάν και το Νεπάλ.

Η εκστρατεία του Πεκίνου κατά της Ινδίας ήταν πολύπλευρη. «Από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, υπήρξε μια επίθεση που αποδίδεται στην Κίνα στο ηλεκτρικό δίκτυο της Βομβάης, οι μαοϊκοί τρομοκράτες που συνδέονται με την Κίνα σκότωσαν άλλους 20 άνδρες των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας και είδαμε μια καταστροφική επίθεση σε ένα εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών iPhone που μοιάζει με μια επιχείρηση πολιτικού πολέμου του Πεκίνου για να αποθαρρύνει τη μετατόπιση των αλυσίδων εφοδιασμού στην Ινδία», δήλωσε ο Κλίο Πάσκαλ του Ιδρύματος για την Άμυνα των Δημοκρατιών στον Gatestone.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί στην Ινδία βλέπουν τώρα την Κίνα στο χειρότερο δυνατό φως. Όπως εξηγεί ο Πασκάλ, "Το εύρος και το βάθος του επιθετικού απεριόριστου πολέμου του Κομμουνιστικού Κόμματος εναντίον της Ινδίας οδηγεί κάποιον να πιστεύει ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στην κακή συμπεριφορά του Πεκίνου".

Ο Ινδικός λαός έχει δίκιο να ανησυχεί. Η Κίνα άλλαξε τον ορισμό του «πολέμου» και ένα από τα μέσα της είναι η ασθένεια. Εάν το SARS-CoV-2, το παθογόνο που προκαλεί το COVID-19, δεν ξεκίνησε ως βιολογικό όπλο, οι ηγέτες του Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος το μετέτρεψαν σε ψέματα με μεταδοτικές συνέπειες και πιέζοντας άλλες χώρες να υποδεχθούν αμέτρητους ασθενείς από την Κίνα.

"Δεν είναι περίεργο που πολλοί Ινδοί πιστεύουν ότι το δεύτερο κύμα κορωνοϊού τους ήταν μια σκόπιμη απελευθέρωση από την Κίνα για να τους αποδυναμώσει περαιτέρω", σημειώνει ο Paskal.

Το Πεκίνο φαίνεται ότι σκέφτεται ακόμη και να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να πολεμήσει τον επόμενο πόλεμο.

Η Washington Post ανέφερε ότι η Κίνα φαίνεται να κατασκευάσει, σε μια περιοχή που καλύπτει περισσότερα από 700 τετραγωνικά μίλια στην έρημο Gansu, 119 πυραυλικά σιλό για τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο DF-41. Όταν προστεθεί σε 26 περισσότερα σιλό, ο κινεζικός στρατός χτίζει αλλού, η Κίνα θα μπορούσε σύντομα να στεγάσει σε αυτές τις σταθερές τοποθεσίες περίπου τόση δύναμη πυρός όσο το υπάρχον πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ. Όταν προστίθενται πυραύλοι της Κίνας που μεταφέρονται με κινητούς εκτοξευτές και υποβρύχια, οι κεφαλές της Κίνας θα μπορούσαν να καταλήξουν να ξεπεράσουν τις αμερικανικές.

Επειδή το Πεκίνο έχει ήδη αρκετό αριθμό πυρηνικών για να αποτρέψει τους άλλους - η Κίνα είχε εδώ και πολύ καιρό επαρκή όπλα για τη λεγόμενη "ελάχιστη αποτροπή" - φαίνεται ότι οι Κινέζοι στρατιωτικοί σχεδιαστές σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα σε επιθετική ικανότητα. Οι αξιωματικοί της Κίνας και οι πολιτικοί ηγέτες απείλησαν δημόσια να χρησιμοποιήσουν το οπλοστάσιό τους με αυτόν τον τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Xi Jinping στην ομιλία του την 1η Ιουλίου υποσχέθηκε να «σπάσει τα κεφάλια και να χύσει αίμα» εκείνων που εμποδίζουν, στην ουσία, τα σχέδιά του να κατακτήσουν έδαφος υπό τον έλεγχο άλλων. 

Το πιο σημαντικό, απείλησε να καταργήσει το υφιστάμενο διεθνές σύστημα κυρίαρχων κρατών της Βεστφαλίας, που ιδρύθηκε το 1648. "Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και ο κινεζικός λαός, με την ανδρεία και την αντοχή τους, διακηρύσσουν επίσημα στον κόσμο ότι ο Κινέζικος λαός δεν είναι μόνο καλοί στο να γκρεμίσει τον παλιό κόσμο, αλλά και να χτίσει ένα νέο », είπε ο Xi.

Ένας νέος κόσμος; Καθ 'όλη τη διάρκεια αυτού του αιώνα, ο Xi έκανε έμμεσες αναφορές στην tianxia, ​​ή «όλα κάτω από τον Παράδεισο». Για δύο χιλιετίες, οι Κινέζοι αυτοκράτορες πίστευαν ότι και οι δύο είχαν την εντολή του ουρανού να κυβερνήσουν την tianxia και την υποχρέωση να το πράξουν.

Τον τελευταίο καιρό, οι αναφορές του Xi σε δημόσιες δηλώσεις έχουν γίνει αδιαμφισβήτητες και οι υφισταμένοι του ήταν ξεκάθαροι ότι ο Xi πιστεύει ότι όλοι έξω από την Κίνα οφείλουν υπακοή.

Ο Xi, ενώ μιλώντας για τη γλώσσα που μοιάζει με tianxia, έχει προετοιμάσει τον Κινέζικο λαό έτοιμο για πόλεμο. Την 1η Ιουλίου, μίλησε για τους ξένους που θα συναντούσαν έναν «τοίχο χάλυβα χτισμένο με σάρκα και αίμα 1,4 δισεκατομμυρίων Κινέζων».

Επιπλέον, προετοιμάζει να χρησιμοποιήσει τον νέο λαμπερό στρατό του. Τροποποιήσεις του νόμου περί εθνικής άμυνας της Κίνας, με ισχύ την πρώτη του τρέχοντος έτους, μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από πολιτικούς σε στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Οι τροποποιήσεις μειώνουν το ρόλο του Κρατικού Συμβουλίου της κεντρικής κυβέρνησης και μεταβιβάζουν εξουσίες στην Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος. Συγκεκριμένα, το Κρατικό Συμβούλιο δε θα επιβλέπει πλέον την κινητοποίηση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Το πολύ, η κεντρική κυβέρνηση θα εφαρμόσει απλώς τις οδηγίες του κόμματος.

Είναι αλήθεια ότι ο νόμος θα μπορούσε να είναι απλή στάση - το Κομμουνιστικό Κόμμα είχε πάντα υπό έλεγχο - αλλά η σηματοδότηση είναι δυσοίωνη. Ο νέος νόμος, εξάλλου, προβλέπει τη μαζική κινητοποίηση της κοινωνίας για πόλεμο.

Οι αλλαγές σηματοδοτούν την αυξανόμενη επιρροή του Λαϊκού Στρατού μέσα στο Κόμμα και τονίζουν τη στρατιωτικοποίηση των εξωτερικών σχέσεων της χώρας. Η Κίνα γίνεται γρήγορα στρατιωτικό κράτος.

Ο Xi Jinping την 1η Ιουλίου είπε στον κόσμο τι πρόκειται να κάνει. Είμαστε, κατά πάσα πιθανότητα, στις τελευταίες στιγμές ειρήνης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail