Το κίβδηλο success story του Κυριάκου…

Συμπληρώνονται σε λίγες μέρες τα δυο χρόνια από την εκλογική νίκη της ΝΔ και την απαλλαγή μας από το «χτικιό» του Σύριζα.

Από: antinews.gr - Του Strange Attractor

Βέβαια, ακόμη και σήμερα, για πάρα πολλούς συμπολίτες μας, ό,τι κακό συμβαίνει καθημερινά ακόμη φταίει ο… Σύριζα. Λες κι αυτός κυβερνά.

Τέλος πάντων… επέτειος λοιπόν οσονούπω, και εκτός από τους συνήθεις υπόπτους λιβανιστές και χειροκροτητές του Κυριάκου στα σόσιαλ μύδια, έχουμε και πανηγυρικούς διθυράμβους από τα (μπουκωμένα με κρατικό χρήμα) μεγάλα ΜΜΕ.

Κι’ αυτό διότι εκτός από την περίφημη λίστα Πέτσα, υπάρχουν στον έντυπο τύπο και οι άφθονες κρατικές προπαγανδιστικές ολοσέλιδες διαφημίσεις.

Έτσι, δίπλα σε βαρυσήμαντα άρθρα για την τεράστια επιτυχία και λαϊκή αποδοχή της κυβέρνησης, βλέπουμε ολοσέλιδες (πληρωμένες από εμάς) καταχωρήσεις για την ανάγκη εμβολιασμού, για τον τουρισμό, κλπ.

Με τόσα χρήματα λοιπόν να ρέουν προς τα ΜΜΕ, είναι αναπόφευκτο αυτά να πανηγυρίζουν το «σουξέ» του Κυριάκου. Πώς να το κάνουμε;

Επειδή όμως εγώ, φύσει ποταπός, και τζάνκι της ενημέρωσης, δεν περιορίζομαι στα συμβατικά ΜΜΕ και την ψάχνω παντοιοτρόπως, έχω πολλές ενστάσεις για το αν όντως υπάρχει success story, ή είναι μούφα.

Φερ’ ειπείν η οικονομία, η οποία εδώ και ενάμιση χρόνο λειτουργεί σε αργή κίνηση, με ενέσεις επιδομάτων, και με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει που η χώρα… δανείζεται!

Ποιος θα τα πληρώσει στο τέλος θα το δούμε εν ευθέτω χρόνω… πάντως όταν θα έρθει ο λογαριασμός οι νυν κυβερνώντες μάλλον θα είναι παρελθόν, και τα συνήθη υποζύγια θα υποστούν νέα μέτρα λιτότητας, μπορεί και νέα μνημόνια, χειροκροτώντας κάποιους νέους σωτήρες που θα προκύψουν ως τότε.

Να μιλήσουμε για success story στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στους εμβολιασμούς; Μπα…

Ακόμη θυμάμαι τότε που ήμασταν όλοι μαντρωμένοι, κρεμόμασταν από τα χείλη του Νικ Χαρντ και του Δρος Σήψα, τα πρόστιμα αν σε έπιαναν να πετάς τα σκουπίδια χωρίς sms έπεφταν χιαστί, ο αμέριμνος Κυριάκος με τη Μαρέβα έκαναν ποδηλατάδα και μοτοκρός στην Πάρνηθα, ενώ η Ντόρα πηγαινοερχόταν στα Χανιά…

Είδαμε κανένα χαΐρι; Χιλιάδες τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις, και οι θάνατοι.

Όσο για τους εμβολιασμούς, άλλα μας λέγανε και άλλα προέκυψαν.

Με αποτέλεσμα σήμερα, μετά από τόση (πληρωμένη) προπαγάνδα, τόση πλύση εγκεφάλου (με το αζημίωτο), το ποσοστό των εμβολιασμένων στη χώρα μας να παραμένει κάτω από το 40%.

Ανοησία αγέλης ίσως, ανοσία μάλλον όχι.

Μπήκε τέλος και στα σελφ τεστς, αφού όσοι φάγανε φάγανε, και πάμε παρακάτω…

Και αφού η κυβέρνηση εξάντλησε τα «λογικά» επιχειρήματα με μπροστάρηδες τους «ειδικούς», τώρα ρίχνει στη μάχη υποσχέσεις, επιδόματα, δωράκια, ειδικά προνόμια, ακόμη και απειλές από τα συνήθη ύποπτα πληρωμένα πιστόλια, όπως π.χ. ο υπουργός Υπανάπτυξης.

Και παράλληλα καθιστά υπερήρωα το λαϊκό παιδί, τον Κιάμο, έναν νέο Ρόμπερτ Γουίλιαμς για την παράταξη, που αν το συνεχίσει έτσι μπορεί να τον δούμε και αυτόν να νομοθετεί ή στη Βουλή ή στας Βρυξέλλας.

Τι μέλλει γενέσθαι; Ένα μπάχαλο, με τους εστιάτορες και τους ιδιοκτήτες καφέ μπαρ κλπ. να ρίχνουν μαύρο δάκρυ, αδυνατώντας όχι μόνο να εφαρμόσουν το κάθε απίθανο μέτρο που κατεβάζει κάθε τρεις και λίγο η κούτρα των «ειδικών» και των αρμοδίων, αλλά ακόμη και να το καταλάβουν.

Πάμε στον τουρισμό… εκεί να δείτε σουξέ.

Σήμερα, εν μέσω θέρους, φουλ σεζόν που λέμε, και η αεροπορική κίνηση βρίσκεται στο 20-25% εκείνης του 2019.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην «ξενοδοχία», όπως τη λέει και η Νοτοπούλου (παρεμπιπτόντως η έκφραση υπάρχει, δεν είναι λάθος).

Ανησυχεί κανείς εκ των εμπλεκομένων;

Μόνο οι μη έχοντες διασυνδέσεις με το «κόμμα» ή την οικογένεια.

Η ΦΡΑΠΟΡΤ φερ’ ειπείν, που διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται τα 14 μεγαλύτερα αεροδρόμια πρόσφατα πήρε το δωράκι της από το κράτος (κάπου 200 εκατομμύρια), όπως το πήρε και εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο των Αθηνών, όπως το πήρε και στις αρχές της πανδημίας και η κρητική Aegean. Ο νέος εθνικός μας αερομεταφορέας, όπως τον χαρακτήρισαν οι αρμόδιοι υπουργοί, του ίδιου κόμματος που είχε κλείσει τον τότε εθνικό μας αερομεταφορέα, ίσως επειδή οι έννοιες «εθνικός» και «δημόσιος» δεν ταιριάζουν στην κοσμοαντίληψή τους

Κρατικοδίαιτος καπιταλισμός win win δηλαδή. Ή αλλιώς… στα κέρδη μόνοι και στη χασούρα όλοι μαζί.

Που αλλού βλέπουμε χειροκρότημα για το σουξέ της κυβέρνησης του Κυριάκου;

Στο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα μας έφερνε χιλιάδες θέσεις εργασίας; Πάει… έφυγε.

Στα εθνικά ζητήματα; Εκεί που μας κάνει ρόμπα ο Ζάεφ;

Εκεί που μας παίζει όπως θέλει ο γείτονας Σουλτάνος με τις ευλογίες της μαντάμας στο Βερολίνο;

Αλήθεια, τι έγιναν τα ΡΑΦΑΛΕ και οι φρεγάτες; Δεν αφήνει ο Μπάιντεν, ή δεν τα βρήκαν ακόμη οι αρμόδιοι στις μίζες;

Που αλλού χειροκροτούν οι επαγγελματίες λιβανιστές;

Στις συντάξεις; Χα χα χα…

Στην εγκληματικότητα; Εδώ δεν γελάμε αλλά κλαίμε.

Στις χαλαρές έως ανύπαρκτες ποινές για σκληρούς κακοποιούς και δολοφόνους;

Στην (λαθρο)μετανάστευση; Αλήθεια, ακούσατε ποτέ για κρούσματα στα χοτ σποτς, ή για την ανάγκη εμβολιασμού των εκατοντάδων χιλιάδων «ικετών»;

Τόσο λαλίστατοι οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ και οι Αυτιάδες μας, γι’ αυτό το ζήτημα όμως άκρα του τάφου σιωπή.

Ακούτε μήπως τίποτα για τις ΜΚΟ που θα κατέγραφε ο Κουμουτσάκος, αλλά δεν πρόκαμε διότι τον εξαφάνισαν;

Ακούτε τίποτα για το περίφημο μετρό της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε το μακρινό 2005 και αναμένεται να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει όταν εγώ θα είμαι μακρινή ανάμνηση και σκόνη στον άνεμο;

Δεν ξέρω, αλλά εγώ εκτός από μασαμπούκα δεν βλέπω να γίνεται τίποτα.

Εκτός βέβαια από τα επιτεύγματα του Πιερρακάκη και δυο τρία του Χρυσοχοΐδη, που αν το καλοσκεφτούμε… πούροι παλιοί πασόκοι είναι αμφότεροι.

Οπότε ποια Νέα Δημοκρατία και ποιος Κυριάκος ρε παλουκάρια;

Οι πασόκοι έχουν το know how, και κάπως ρολάρει το πράγμα.

Οι υπόλοιποι μόνο στη μάσα έχουν το μυαλό τους. Ή μήπως κάνω λάθος; Ψάξτε το λίγο…

Α, να μη ξεχάσω και τις συστάσεις πολλών νέων σωμάτων στην αστυνομία, όπως η ΟΔΟΣ για τις διαδηλώσεις, εκείνη των ΑΕΙ (με τις σφυρίχτρες), η άλλη που ετοιμάζεται για το μετρό, μάλλον και μια για εκκλησιαστικά ζητήματα, και μπορεί, όπως ακούγεται και ένα ακόμη (πάντα άοπλο) σώμα για να επιβλέπει αποκλειστικά τα μέτρα της πανδημίας.

Και τέλος να αναφερθώ και στη νέα μόδα, τις «ανεξάρτητες» αρχές, που ξεπηδούν από δω κι από κει (π.χ. Επιθεώρηση Εργασίας, κ.ά.), με νομοσχέδια περασμένα νύχτα και μέσω τηλεδιάσκεψης, με στόχο την κατάργηση του κράτους.

Με διορισμένους από τους υπουργούς προέδρους, και διορισμένο φυτευτό από το υπουργείο προσωπικό. Για τέτοια ανεξαρτησία μιλάμε…

Μεγάλο σουξέ αυτή η κυβέρνηση… δεν λέω.

Άγιο είχαμε.

ΥΓ- Να μη ξεχάσω να αναφέρω και το ρεκόρ μετακλητών (αφισοκολλητών) που έσπασε η παρούσα κυβέρνηση (το κατείχε ο Σύριζας με τους Καρανίκες του), διορίζοντας από το παράθυρο χιλιάδες χειροκροτητές σε υπουργεία, στο Μαξίμου, κλπ.

Κατά τα άλλα, η παρούσα κυβέρνηση καταργεί όπου μπορεί το αρτηριοσκληρωτικό και υπεράριθμο κράτος!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail