Η Ταϊβάν παρέλαβε τον πρώτο stealth δολοφόνο (κινέζικων) αεροπλανοφόρων

Freepen.gr - Το Ναυτικό της Ταϊβάν παρέλαβε την stealth κορβέτα κατηγορίας Tuo Chiang την Τρίτη. Το πλοίο είχε  καθελκυστεί με το όνομα Ta Chiang στην κομητεία Yilan τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Το Πολεμικό Ναυτικό της Δημοκρατίας της Κίνας (ROCN) παρέλαβε το Ta Chiang, τη βελτιωμένη stealth κορβέτα πολλαπλών ρόλων. Η ευελιξία και η ασύμμετρη ικανότητα του Ta Chiang θα αξιοποιηθούν καλά από τους ναυτικούς μας για να προστατεύσουν τη χώρα μας», έγραψε στο Twitter το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν την Τετάρτη.

Ονομαζόμενη «δολοφόνος αεροπλανοφόρων», η κορβέτα είναι βαριά οπλισμένη. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η κορβέτα έχει εκτόπισμα 685 τόνων και είναι φορτωμένο με αντιαεροπορικούς πυραύλους Sea Sword II, οκτώ υποηχητικούς πυραύλους Hsiung Feng II (HF-2), οκτώ υπερηχητικούς πυραύλους μεσαίας εμβέλειας Hsiung Feng III (HF-3), ένα κοντινό οπλικό σύστημα Phalanx (CIWS), δύο πολυβόλα 12,7 mm Browning M2HB και δύο σωλήνες τορπιλών Mark 32 Surface Vessel.


Είναι προφανές πως όταν μιλάμε για «δολοφόνο αεροπλανοφόρων» αναφερόμαστε στα τρία αντίστοιχα πλοία που διαθέτει η Κίνα επιτρέποντάς της μεγαλύτερη ευελιξία σε αεροναυτικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail