Στην Ελλάδα όλα τα «πληρώνουν» οι πολίτες – Δωρεάν τα τεστ PCR στην Αυστρία

Δωρεάν από τα φαρμακεία θα διανέμονται το προσεχές διάστημα τα τεστ PCR στην Αυστρία, καθώς με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα θα είναι υποχρεωτικά για τους ανεμβολίαστους στα καταστήματα νυχτερινής εστίασης/διασκέδασης.

Από: newsbreak.gr

Για την αξιέπαινη πρωτοβουλία, που θα έπρεπε να υιοθετηθεί και στη χώρα μας, έχει ήδη γίνει το πρώτο βήμα, αφού η συμφωνία έχει επιτευχθεί ανάμεσα στο Επιμελητήριο Φαρμακοποιών και το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως ανακοινώθηκε χθες από την πρόεδρο του επιμελητηρίου Ουλρίκε Μουρς-Eντλμαγιερ.

Τα τεστ θα προσφέρονται σε όλα τα φαρμακεία της Αυστρίας που τώρα διενεργούν τεστ αντιγόνου και θα είναι εργαστηριακά τεστ PCR, που, σύμφωνα με την ίδια, προσφέρουν την υψηλότερη ποιότητα δείγματος και με τον τρόπο αυτό ένα «χρυσό στάνταρ».

Για τους ασφαλισμένους τίποτα δεν αλλάζει σε σύγκριση με τα τεστ αντιγόνου που προσφέρουν ήδη τα φαρμακεία.

Αφού κλειστεί το ραντεβού, το επίχρισμα θα λαμβάνεται στο φαρμακείο, το αποτέλεσμα θα αποστέλλεται στη συνέχεια μέσω μηνύματος sms ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μπορεί επίσης να παραληφθεί εκτυπωμένο.

Οπως και προηγουμένως για τα τεστ αντιγόνου, τη χρηματοδότηση των δωρεάν τεστ PCR διαχειρίζεται η κοινωνική ασφάλιση, η οποία στη συνέχεια εισπράττει τα χρήματα από την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η πρόεδρος του επιμελητηρίου ανέφερε ότι η επιβάρυνση για τα φαρμακεία είναι πολύ μεγάλη, μια και λειτουργούν «στο όριο της κάλυψης κόστους», όμως αναγνωρίζει πως είναι μια «απαραίτητη υπηρεσία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail