Ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα τιμώρησαν το ISIS για θανατηφόρες επιθέσεις στον SAA

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) συνεχίζει να υφίσταται απώλειες ως αποτέλεσμα επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν από πυρήνες του ISIS στην κεντρική περιοχή της χώρας.

Στις 6 Ιουλίου, δύο στρατιώτες της Συρίας σκοτώθηκαν και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα λεωφορείο που τους μετέφερε επίθεση κοντά στην πόλη al-Sukhnah στην ανατολική ύπαιθρο Homs. Οι τρομοκράτες του ISIS στόχευσαν το λεωφορείο με μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή.

Την ίδια ημέρα, οι τρομοκράτες έστησαν ενέδρα σε περιπολία του SAA στην περιοχή Huribat κοντά στο al-Sukhnah. Αρκετοί στρατιώτες σκοτώθηκαν. Τέσσερις άλλοι έπεσαν αιχμάλωτοι που όμως απελευθερώθηκαν γρήγορα από από την Παλαιστινιακή Ταξιαρχία Αλ-Κουντς που μάχεται στο πλευρό της Συρίας.

Σε μια απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις του ISIS, τα πολεμικά αεροσκάφη των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων πραγματοποίησαν περισσότερες από 45 αεροπορικές επιθέσεις σε κρησφύγετα του ISIS στην κεντρική Συρία στις 6 και 7 Ιουλίου.

Οι επιθέσεις της τρομοκρατικής ομάδας δεν εμπόδισαν τις επιχειρήσεις του SAA. Τα στρατεύματα χτενίζουν τα περίχωρα των πόλεων al-Shakusiyah και Rahjan στην ανατολική ύπαιθρο της Χαμά.

Η εξέγερση του ISIS στην κεντρική Συρία πιθανότατα δεν θα τερματιστεί σύντομα. Ωστόσο, η απειλή που θέτει η τρομοκρατική ομάδα περιορίζεται πλέον σε κάποιο βαθμό. Οι διάσπαρτοι πυρήνες της ομάδας δεν κινούνται και λειτουργούν στην περιοχή με μεγάλη ελευθερία όπως πριν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail