Κίνδυνος για την ενότητα της Εκκλησίας οι αναφορές σε πιστοποιητικό εισόδου στους ναούς - Να πάρει θέση η Σύνοδος

Μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη καταγράφεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος με τίτλο "Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κληρικών και η είσοδος στους ναούς με πιστοποιητικό εμβολιασμού" της Βάλιας Νικολάου. Στο κείμενο που επικαλείται "πληροφορίες" δίχως περαιτέρω διευκρινίσεις για την προέλευσή τους, διαβάζουμε μεταξύ άλλων (σημείωση, η μεσαία παράγραφος είναι bold και στην πηγή):

Στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ), που συνεδριάζει αύριο στη Μονή Πετράκη, και θα παραβρεθούν, όπως έχει ανακοινωθεί, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, αναμένεται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα στο πλαίσιο της βοήθειας που η Εκκλησία καλείται να προσφέρει προς την κυβέρνηση στο θέμα του εμβολιασμού.

Στο τραπέζι της συζήτησης δεν αποκλείεται να βρεθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των κληρικών, ακόμη και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού από την πλευρά των πιστών για να εισέρχονται στους ναούς.

Για το τελευταίο επικρατεί έντονος προβληματισμός, μια που όπως λέγεται στους εκκλησιαστικούς κύκλους θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από τους πιστούς, υπάρχουν, όμως, φωνές εντός της Εκκλησίας που τάσσονται υπέρ του να εφαρμοστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όσο κι αν τα "τραπέζι συζήτησης", "δεν αποκλείεται" και οι αόριστες "πληροφορίες" δείχνουν να θέλουν να δικαιολογήσουν από πριν την πιθανή μη επιβεβαίωσή τους, ακόμη κι αν ευσταθεί η επίμαχη παράγραφος έστω σε επίπεδο μη αποσαφηνισμένων πληροφοριών, είναι προφανές το κλίμα που δημιουργείται. Η Εκκλησία της Ελλάδος η οποία για μήνες άφησε το ποίμνιο χωρίς Χριστό με κλειστές πόρτες καλείται να πάρει θέση διότι ήδη γίνεται σούσουρο. 

Οι Ιεράρχες πρέπει να αντιληφθούν ότι η Ενότητα της Πίστεως, την οποία ζητούν κατά τη Θεία Λειτουργία κινδυνεύει έχοντας κατά νού τα λόγια του Παύλου στην προς Κορινθίους Α' «Μεμέρισται ὁ Χριστός;» μπροστά στο ενδεχόμενο της επίδειξης πιστοποιητικού. Ο Χριστός ήρθε για όλους στον κόσμο, κανένα δεν απέκλεισε, όλους τους δέχτηκε.

Μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, πατέρες!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail