Όταν τα ΜΜΕ ασχολούνται με τον Πετράκο που θεωρούν ανάξιο λόγου

Skratos1983 / pixabay
Η περίπτωση του Γρηγόρη Πετράκου είναι πραγματικά αξιοσημείωτη αν την προσεγγίσεις από μια άλλη σκοπιά και όχι επιδερμικά. Τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν τον γνώριζα. Τον έμαθα μέσα από ένα βίντεο που δημοσίευσε πριν κάποιους μήνες σχετικά με τον κορωνοϊό.

Του Στρατή Μαζίδη

Το βίντεό του έτυχε μεγάλης διάδοσης ενώ ο ίδιος έκτοτε αποτελεί τροφή πολλών αναρτήσεων της βιομηχανίας παραγωγής δημοσιεύσεων στα ΜΜΕ τα οποία ντε και καλά πρέπει κάθε 1-2 λεπτά να βγάζουν "ειδήσεις", λες και πρόκειται για συρμούς στο Μετρό του Λονδίνου.

Παρατηρώντας τα βίντεο του Πετράκου θα διαπιστώσει κανείς ορισμένα βασικά σημεία. Έχει ροή λόγου και μιλά καθαρά. Παραμένει ήπιος. Διεκπεραιώνει ένα βίντεο με ελάχιστες δικές του θέσεις αναδεικνύοντας λόγια άλλων όπου το ένα θέμα διαδέχεται το άλλο ενώ είναι φανερό πως ο Πετράκος μπορεί να φαίνεται στην οθόνη, αλλά σίγουρα τον συνδράμουν κι άλλοι στη δημιουργία. Αυτό είναι αντικειμενική παρατήρηση, είτε συμφωνείς είτε όχι με όσα διατυπώνει.

Βέβαια αν ο Πετράκος έβγαινε και τα έλεγε όπως επιθυμεί η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, δε θα ήταν ένας υποψήφιος κάποιου talent show του παρελθόντος αλλά ο δημοφιλής καλλιτέχνης που έκατσε να αφιερώσει χρόνο για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία μη προλαβαίνοντας να φιλοξενηθεί από το ένα μέσο στο άλλο.

Έχουν πλάκα τα ΜΜΕ, αυτά των οποίων οι μισές ειδήσεις είναι το μαγιό της Α, το κορμί της Χ στα 50 της, η πόζα της Ψ που...γκρέμισε το instagram και άλλα τέτοια από τα οποία εξαρτάται το μέλλον μας σε μια χώρα υπό διάλυση. Ασχολούνται με έναν άνθρωπο που θεωρούν ανάξιο λόγου και γραφικό. Τον υποτιμούν και μειώνουν, αλλά αποφεύγουν όμως να αντιπαρατεθούν απευθείας μαζί του. Όταν κάποιον τον θεωρείς ανάξιο λόγου, τότε πολύ απλά δεν ασχολείσαι καθόλου μαζί του. Τελεία και παύλα.

Κλείνοντας θυμάμαι μια ιστορία από το Γεροντικό. Ένα δαιμόνιο βάλθηκε να κάνει έναν ασκητή να γελάσει. Δεν τα κατάφερνε, μέχρι που σκέφτηκε να προσποιηθεί πως δυσκολεύεται να σηκώσει ένα πούπουλο. Ο ασκητής γέλασε και το δαιμόνιο ξέσπασε γιατί τον έκανε να γελάσει. Δε γελώ του είπε που δεν μπορείς να σηκώσεις το πούπουλο, απήντησε ο ασκητής αλλά με το πόσο ανόητος είσαι...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail