Λαβρόφ κατά Οικουμενικού Πατριαρχείου: Χειραγωγείται από τις ΗΠΑ, καμιά σχέση με τα ορθόδοξα ιδανικά

«Οι ενέργειες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως είναι αποτέλεσμα της χειραγώγησης από την Ουάσινγκτον και δεν έχουν καμία σχέση με τα ιδανικά της Ορθοδοξίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και αναμεταδίδει η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

«Όλοι μας ξέρουμε καλά πώς δημιουργήθηκε η "ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας". Δεν πρόκειται απλώς για μια πρωτοβουλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Επιβλήθηκε άμεσα από τις ΗΠΑ που ουσιαστικά δεν το κρύβουν καν» τόνισε ο Λαβρόφ και συμπλήρωσε:

«Όταν ο ΟΑΣΕ ενέκρινε τη Δήλωση για το απαράδεκτο του αντισημιτισμού, η Ρωσία πρότεινε να υιοθετηθεί και ανάλογη Διακύριξη εναντίον χριστιανοφοβίας και ισλαμοφοβιας. Όμως η "φωτισμένη" Δύση εδώ και 7 χρόνια φρενάρει την πρωτοβουλία αυτή».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail