Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης: Η Συριακή Αεράμυνα κατέρριψε όλους τους πυραύλους σε πρόσφατη επίθεση του Ισραήλ

Freepen.gr - Οι Συριακές Αραβικές Αεροπορικές Δυνάμεις (SyAADF) αναχαίτισαν και κατέρριψαν όλους τους πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της επίθεσης στις 22 Ιουλίου εναντίον της Χομς, ανακοίνωσε στις 23 Ιουλίου ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης στη Συρία, ναύαρχος Alexander Vadim Kulit.

«Δύο ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16 εκτόξευσαν τέσσερις καθοδηγούμενους πυραύλους από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου σε θέσεις στην επαρχία της Χομς μεταξύ 1:11 και 1:19 π.μ. στις 22 Ιουλίου» είπε ο Kulit προσθέτοντας ότι «και οι τέσσερις πύραυλοι καταστράφηκαν από τα συστήματα Buk-M2E της SyAADF».

Φωτογραφίες από το Λίβανο επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον μια ισραηλινή καθοδηγούμενη βόμβα SPICE 1000 αναχαιτίστηκε από πυρά της αεράμυνας της Συρίας.

Παρ 'όλα αυτά, νέες δορυφορικές εικόνες από τη Homs δείχνουν εκτεταμένες ζημιές στην αεροπορική βάση al-Daba στη νότια ύπαιθρο της επαρχίας. Τουλάχιστον έξι ενισχυμένα καταφύγια αεροσκαφών καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Επιπλέον, μεγάλα τμήματα της βάσης κάηκαν, σημειώνει το southfront.org.

Η αεροπορική βάση της Αλ Ντάμπα, η οποία προηγουμένως λειτούργησε από τη Συριακή Αραβική Πολεμική Αεροπορία, είναι σήμερα το κύριο υλικοτεχνικό κέντρο της Χεζμπολάχ του Λιβάνου στη Συρία.

Η επίθεση του Ισραήλ στις 22 Ιουλίου ήταν σαφώς επιτυχής, σε κάποιο βαθμό. Αυτή ήταν η δεύτερη εναέρια επίθεση με στόχο τη Συρία αυτή την εβδομάδα.

Η πρώτη επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου, στόχευσε αρκετές θέσεις στο βόρειο Χαλέπι. Σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης στη Συρία, επτά ισραηλινοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα Pantsir-S και Buk-M2E της SyAADF.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail