Οι ξένοι κατασκευαστές με έδρα την Τουρκία χάνουν τη δύναμή τους σε οικονομία και εξαγωγές

Freepen.gr - Οι ξένοι κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία χάνουν τη δύναμή τους στον επιχειρηματικό κόσμο και την οικονομία, ανέφερε η εφημερίδα Dünya, επικαλούμενη έναν πίνακα που δημοσιεύθηκε από το Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης (ISO).

Ο αριθμός των ξένων εταιρειών που κατατάσσονται μεταξύ των 500 κορυφαίων κατασκευαστών της Τουρκίας μειώθηκε σε 110 πέρυσι από 148 το 2009, δήλωσε η Dünya την Τρίτη. Το μερίδιό τους στις εξαγωγές της χώρας μειώθηκε σε 43% από 48,9%, ανέφερε.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας αναφέρει ότι επιδιώκει να προσελκύσει άμεσες ξένες επενδύσεις στην οικονομία για να βοηθήσει στην ανάπτυξη και στην αύξηση της απασχόλησης. Ωστόσο, το FDI υποχώρησε στα 8,79 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 από την κορυφή των 22,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2007, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Οι ξένες εταιρείες έχουν μειώσει τις επενδύσεις τους μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 που τις ανάγκασε να ενοποιήσουν τις διεθνείς δραστηριότητές τους και η οικονομική αστάθεια στην Τουρκία αυξήθηκε, με αποκορύφωμα μια νομισματική κρίση το 2018.

Το μερίδιο των ξένων εταιρειών στις συνολικές πωλήσεις εργοστασίων μειώθηκε στο 31,3% πέρυσι από 33,4% το 2009, γράφει η εφημερίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail