Αυτοί που έπρεπε να αντιδράσουν πρώτοι στην επιβολή απαρτχάιντ!

Αυτοί που έπρεπε να αντιδράσουν πρώτοι στην επιβολή απαρτχάιντ ήταν οι θεσμοί. Αυτές οι δήθεν ανεξάρτητες αρχές των διορισμένων δικαστικών, όπως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Μία αρχή που έχει επιβάλλει ένα σωρό περιορισμούς, για να μην καταπατηθούν δήθεν προσωπικά δεδομένα, αλλά που συμφωνεί, όπως μας είπαν, με την θεσμοθέτηση απαρτχάιντ. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Με τις νουθεσίες της βλέπουμε υποψήφιους σε λίστες αξιολόγησης να αναφέρονται με κωδικό, γιατί είναι προσωπικό δεδομένο το όνομα, καταπατώντας βέβαια κάθε αρχή διαφάνειας. Απαγορεύουν να δίδονται βιογραφικά και φάκελοι συνυποψηφίων, γιατί είναι προσωπικό δεδομένο το πτυχίο και τα προσόντα.

Αλλά δεν απαγορεύεται η καφετέρια, η ταβέρνα, το μπαρ και οι θαμώνες τους να ξέρουν αν είσαι εμβολιασμένος ή όχι, ένα εντελώς προσωπικό ιατρικό δεδομένο. Φυσικά καμία μέριμνα δεν υπάρχει για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Αυτοί θα πρέπει να παίρνουν τον ιατρικό τους φάκελο στην ταβέρνα, για να εξηγήσουν γιατί δεν εμβολιάστηκαν.

Το ΣτΕ λειτουργεί σύμφωνα με τις κυβερνητικές ορντινάτσες. Ο θεσμός διαφύλαξης της ισχύος του Συντάγματος. 

Για να μην αναφερθούμε στην εκκωφαντική σιωπή ολόκληρου του κοινοβουλίου. 300 μουγγοί συμφωνούν με το απαρτχάιντ.

Ζούμε σε μία κατ'επίφαση δημοκρατία με θεσμούς της πλάκας. Θεσμούς που απλά δικαιολογούν υψηλούς μισθούς σε ανθρώπους που δεν τους αξίζουν. 

Ένα κράτος, όπου δεν υφίσταται διάκριση εξουσιών. Νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική, όλα στα χέρια μίας παρεούλας που κινεί τα νήματα. Και έχεις από κάτω τους χειροκροτητές να εξυμνούν το καθεστώς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail