Ο τουρισμός δεν είναι μόνο το κλαμπ και το ξενοδοχείο, αλλά κάτι πολύ βασικότερο

hjrivas / pixabay
Επειδή πολλούς "διδακτορικούς" διαβάζω που σχεδόν επικροτούν την υπέρκομψη κίνηση της κυβερνησαρας να καταστρέψει την οικονομία κλειδώνοντας τη Μύκονο στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου στην χώρα, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Μαρία Μπαϊραχτάρη

Το αν επικροτουμε ή όχι το modo di vivere που προωθείται από το νησί είναι άλλο πράγμα και είναι τελείως διαφορετικό από την οικονομική καταστροφή.

Γουστάρουμε ή όχι τους επιχειρηματίες της Μυκόνου και το "εμπόρευμα" τους είναι άλλο θέμα.
Μιλάμε για 1 δις καθαρά άμεσα έσοδα στα ταμεία του κράτους, χώρια απ' τα μαύρα που κρατάνε άτυπα την οικονομία και χώρια από τα έμμεσα που προκύπτουν.

Δεν παίζεις μ'αυτά αν δεν έχεις δημιουργήσει διάδοχη κατάσταση εσόδων ή αν δεν έχεις ανακαλύψει λεφτόδεντρο.

Σαφώς και ο υπέρκομψος κινείται με την ίδια λογική στα πάντα τόσον καιρό.

Κλείνει λιγνιτικές μονάδες χωρίς να έχει έτοιμη την κατάσταση για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, στηριζόμενος σε ρωσικό αέριο και ανεμόμυλους της φράου.

Το ναυάγιο στον τουρισμό θα οδηγήσει μια ώρα αρχίτερα στην πτώχευση και στο ξεπούλημα επιχειρήσεων και ακινήτων.

Κι αν αντέξει η Μύκονος, επειδή εκεί παίζονται πολλά άλλα, αυτό δε σημαίνει ότι θα αντέξει και η υπόλοιπη χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό.

Ο τουρισμός δεν είναι μόνο το κλαμπ και το ξενοδοχείο αλλά ολόκληρη αλυσίδα επαγγελμάτων που στηρίζεται πάνω του.

Χιλιάδες εργαζόμενοι και το πλέον σημαντικό η γη. Η γη στην οποία πατάνε οι επιχειρήσεις κι αλλάζει χέρια.

Καλό θα είναι οι "διδακτορικοί" να βγάλουν τον σκασμό εφόσον αδυνατούν να συμμαζεψουν τον αρχηγό τους και το επιτελείο του, γιατί τόσα χρόνια από τα "βρώμικα" λεφτά της Μυκόνου ζούνε κι αυτοί.

Πρόκειται περί απλών μαθηματικών γυμνασίου το να αντιληφθεί κανείς αυτό που έρχεται.
Εκτός κι αν είστε αποφασισμένοι να ζούμε μια ζωή την παραμυθα της παν δειμιας και να παίρνει δανεικά από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης ο υπέρλαμπρος γκομενος για να ζούμε. Λογικευτείτε γιατί η πραγματικότητα θα είναι αμείλικτη!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail