Η Αυστρία απορρίπτει το αίτημα της Τουρκίας για συμμετοχή στο στρατιωτικό σχέδιο της ΕΕ

Freepen.gr - Η Αυστρία απέρριψε το επίσημο αίτημα της Τουρκίας να συμμετάσχει σε μία από τις εμβληματικές πολιτικές άμυνας και ασφάλειας της ΕΕ, γνωστή ως Permanent Structured Cooperation Framework (PESCO), ανέφερε το Arab News στις 28 Ιουλίου.

Στην απόφασή της, η Αυστρία επεσήμανε τις επιδεινούμενες δημοκρατικές αξίες και τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, σύμφωνα με την έκθεση.

Η PESCO καλύπτει 46 κοινά αμυντικά έργα σε συνεργασία με 24 κράτη μέλη της ΕΕ και είναι μία από τις βασικές πολιτικές άμυνας και ασφάλειας της Ένωσης.

Η Τουρκία υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο στρατιωτικό σχέδιο το Μάιο, παρά τις τεταμένες σχέσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Marc Pierini, πρώην πρεσβευτής της ΕΕ στην Τουρκία και τώρα αναλυτής στο Carnegie Europe, δήλωσε στο Arab News: «Η θέση της Αυστρίας μπορεί να εκφραστεί με έντονους όρους, αλλά πιθανώς αντικατοπτρίζει τη συνολική στάση της ΕΕ στο θέμα της συμμετοχής της Τουρκίας στην PESCO».

«Ο γενικός λόγος είναι ότι η σημερινή αρχιτεκτονική κράτους δικαίου της Τουρκίας δεν έχει να κάνει πλέον με την Ευρώπη και κανείς δεν βλέπει πολλές προοπτικές βελτίωσης», είπε.

Οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας καθώς και της Κύπρου λέγεται επίσης ότι θέτουν εμπόδια στη συμμετοχή της Τουρκίας στην PESCO.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail