Δαμασκός κατά Κούρδων: Η "Αυτόνομη Διοίκηση" είναι αποσχιστικά σχέδια ξένων δυνάμεων

Freepen.gr - Η Συρία επιβεβαίωσε ότι η λεγόμενη «αυτόνομη διοίκηση» των Κούρδων στη ΒΑ Συρία (Ροζάβα) δεν είναι τίποτα άλλο από απλά σχέδια που αποσκοπούν στην αποδυνάμωση της αντιμετώπισης συνωμοσιών και παροχής δωρεάν υπηρεσιών στην κατοχή των ΗΠΑ καθώς και άμεσες και έμμεσες υπηρεσίες στον Τούρκο επιτιθέμενο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων ανέφερε σε δήλωση την Πέμπτη ότι ομάδες της λεγόμενης «αυτόνομης διοίκησης» στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας, υποστηριζόμενες από τα στρατεύματα κατοχής των ΗΠΑ και άλλες αποικιακές χώρες, περιοδεύουν σε ορισμένες δυτικές χώρες για να προωθήσουν τα αυτονομιστικά τους σχέδια, που απορρίφθηκαν από όλα τα φάσματα του συριακού λαού, γράφει το πρακτορείο SANA.

Το υπουργείο είπε ότι σε μια εποχή που αυτές οι ομάδες ζητούν από τη Δύση υποστήριξη για τις απορριφθείσες ψευδαισθήσεις και τα όνειρά τους, αυτό που κάνουν βασικά δείχνει ότι μπαίνουν στην κατηγορία των συνωμοτικών δυνάμεων εναντίον της Συρίας, καθώς δεν έχουν καμία υποστήριξη από το συριακό λαό.

«Καθώς επίσης αυτό δείχνει την απομόνωσή τους από το συριακό λαό, ο οποίος πέτυχε αποφασιστικό θρίαμβο έναντι των τρομοκρατικών ομάδων τα τελευταία δέκα χρόνια», πρόσθεσε το υπουργείο.

Το Υπουργείο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Συρία προειδοποιεί αυτές τις ομάδες για τις συνέπειες της συνωμοσίας εναντίον της πατρίδας, συμμετέχοντας στην επίθεση εναντίον της, και υποκινεί τις εναπομένουσες αποικιακές δυνάμεις να υπονομεύσουν την κυριαρχία, την ελευθερία και την ανεξαρτησία του λαού της Συρίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail