Το ένα τρίτο των Τούρκων ψηφοφόρων δεν είναι ευχαριστημένοι με τα κόμματά τους

Freepen.gr - Είκοσι εννέα τοις εκατό των Τούρκων ψηφοφόρων δεν είναι ικανοποιημένοι με την τρέχουσα απόδοση των πολιτικών τους κομμάτων, ενώ το 56,2 τοις εκατό είναι ευχαριστημένοι με αυτά, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η MetroPOLL.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο ανέφερε ότι οι υποστηρικτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έχουν το υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης, με το 70 τοις εκατό των ψηφοφόρων του AKP να είναι ικανοποιημένοι με το κόμμα τους, ακολουθούμενο από το Κόμμα İYİ (Καλό) με 59 τοις εκατό και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα της αντιπολίτευσης Λαϊκό Κόμμα (CHP) με 59 τοις εκατό, αναφέρει το turkishminute.com.

Πενήντα τρία τοις εκατό των υποστηρικτών του Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και το 49 τοις εκατό των ψηφοφόρων του Κουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το κόμμα.

Ο Özer Sencar, ιδρυτής και διευθυντής της MetroPOLL, δημοσίευσε επίσης στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις προτιμήσεις ψήφου των νέων ψηφοφόρων, συγκεντρώνοντας στατιστικά στοιχεία από τα 18μηνα δεδομένα των ερευνών «The Pulse of Turkey» που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Ιουνίου 2021.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο κόμμα θα ψηφίσουν εάν διεξαχθούν εκλογές την Κυριακή, το 25,4 τοις εκατό των νέων ψηφοφόρων που θα πάνε στις εκλογές για πρώτη φορά δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν το AKP,  ενώ οι πρώτοι ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν το CHP, το MHP, το HDP και το Κόμμα İYİ αποτελούν 21,7%, 7,4%, 4,1% και 3,6% των ερωτηθέντων, αντίστοιχα.

Δέκα τοις εκατό των νέων ψηφοφόρων ήταν «αναποφάσιστοι», ενώ το 14,2 τοις εκατό είπε ότι «θα διαμαρτυρηθούν» για την ψηφοφορία

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail