Η Τουρκία χτίζει τεράστιο τείχος στα σύνορα του Ιράν για την αποτροπή παράνομων μεταναστών

Freepen.gr - Η Τουρκία σημείωσε πρόοδο στο σχέδιό της να χτίσει τείχος στα ιρανικά σύνορά της σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις παράνομες διαβάσεις, τη διακίνηση μεταναστών και το λαθρεμπόριο, ανέφερε η τουρκική υπηρεσία του Euronews την Παρασκευή.

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση τμημάτων τριών χιλιομέτρων του αρθρωτού τοιχώματος και έχει χαραχθεί τάφρος μήκους 110 χιλιομέτρων. Έχουν κατασκευαστεί επίσης εβδομήντα έξι μονο-μπλοκ.

Το αρθρωτό τείχος, το οποίο διαθέτει έξυπνους πύργους, θα εκτείνεται από την περιοχή Çaldıran της επαρχίας Van έως την περιοχή Doğubayazıt του Ağrı και την περιοχή Yüksekova του Hakkari κατά μήκος των κοινών συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Ιράν.

Τα έτοιμα μπλοκ, ύψους τριών μέτρων, πλάτους 2,80 μέτρων και βάρους επτά τόνων το καθένα τοποθετούνται κατά μήκος των συνόρων με βαρύ εξοπλισμό.

Οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν επίσης δραστηριότητες αποναρκοθέτησης κατά μήκος των συνόρων πριν από οποιαδήποτε κατασκευαστική δραστηριότητα.

Η κατασκευή του τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Ιράν έρχεται σε μια στιγμή που υπάρχουν αναφορές για αυξημένη εισροή Αφγανών προσφύγων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail