Για λύση δύο κυρίαρχων κρατών στην Κύπρο μιλά ο Ερντογάν

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν τη Δευτέρα επανέλαβε την έκκλησή του σε όλα τα μέρη που επιθυμούν ένα δίκαιο, διαρκές και βιώσιμο μέλλον στην Κύπρο να αδράξουν την ιστορική ευκαιρία, γράφει το πρακτορείο Ανατολή.

«Οι Τουρκοκύπριοι έχουν το ίδιο διεθνές καθεστώς και την κυρίαρχη ισότητα στο νησί του οποίου είναι ίσοι εταίροι», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου πριν από την επίσημη επίσκεψή του στα Κατεχόμενα.

Η πρόταση που υπέβαλε ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Έρσιν Τατάρ στις άτυπες συνομιλίες στη Γενεύη τον Απρίλιο έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί λύση στην κυπριακή διαμάχη, ανέφερε ο Ερντογάν.

«Με αυτόν τον τρόπο, η τουρκοκυπριακή πλευρά έδειξε για άλλη μια φορά στον κόσμο ποιος είναι υπέρ της λύσης και ποιος επωφελείται από το αδιέξοδο», δήλωσε ο Ερντογάν.

Είπε ότι οποιαδήποτε νέα διαπραγματευτική διαδικασία στην Κύπρο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μεταξύ δύο ίσων και κυρίαρχων κρατών.

«Οι Τουρκοκύπριοι αγωνίζονται για ισότητα και δικαιοσύνη στο νησί για περισσότερο από μισό αιώνα», σημείωσε ο Ερντογάν.

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΤΔΒΚ είναι ένα κράτος που στέκεται στα πόδια του παρά τις κάθε είδους δυσκολίες. Κάνει σταθερά βήματα προς ένα ευημερούν μέλλον με τη δημοκρατική παράδοση και την αναπτυσσόμενη οικονομία του", πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία και κάθε μέλος της τουρκικής κοινωνίας θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στους Τουρκοκύπριους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail