Ρωσικό υποβρύχιο πέρασε μέσα από «εχθρικά ναρκοπέδια» στον Εύξεινο Πόντο

Submarine Kolpino - Peter Kovalev/TASS
Freepen.gr - "Τα πληρώματα του υποβρυχίου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Kolpino και του ναρκαλιευτικού Ivan Golubets πραγματοποίησαν μια κοινή άσκηση για να παραβιάσουν ένα ναρκοπέδιο που δημιουργήθηκε από τα πλασματικά πολεμικά πλοία του εχθρού στη Μαύρη Θάλασσα", ανέφερε το γραφείο Τύπου σε δήλωση.

Κάτω από το σενάριο των ασκήσεων, το Kolpino εμφανίστηκε στην καθορισμένη περιοχή, σε άμεση γειτνίαση με το εικονικό εχθρικό ναρκοπέδιο. Ένα ναρκαλιευτικό έφτασε στην περιοχή για να εξασφαλίσει τη διέλευση του υποβρυχίου μέσω του ναρκοπεδίου.

Το πλήρωμα του ναρκαλιευτικού χρησιμοποίησε εξοπλισμό ναρκών για να επιτρέψει στο υποβρύχιο να περάσει από το επικίνδυνο τμήμα στην επιφάνεια του, λέει η δήλωση.

Το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου έρευνας και διάσωσης Ka-27PS των ναυτικών δυνάμεων της ναυτικής αεροπορίας και της αεροπορικής άμυνας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας συμμετείχε επίσης στις ασκήσεις για να συνοδεύσει το υποβρύχιο ενώ ξεπερνούσε τα εμπόδια των ναρκών, ανέφερε το γραφείο Τύπου.

Αφού πέρασε από το ναρκοπέδιο, το πλήρωμα του υποβρύχιου Kolpino καταδύθηκε στα βάθη της Μαύρης Θάλασσας για να συνεχίσει να εκτελέσει τις αποστολές του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail