Δε σας κάνει εντύπωση πώς ξαφνικά πυροδοτήθηκε η όλη ατμόσφαιρα;

pandaren100 / pixabay
Εδώ και κάποιες εβδομάδες είχαμε αρχίσει να ανακτούμε κάπως την ηρεμία μας παίρνοντας κάποιες πραγματικές αναπνοές. Τα καταστήματα άνοιξαν, τα οποία κακώς είχαν κλείσει, και τα ωράρια κυκλοφορίας επεκτάθηκαν τα οποία κακώς είχαν εφαρμοστεί.

Του Στρατή Μαζίδη

Τα κρούσματα είχαν αρχίσει να υποχωρούν μαθαίνοντας ότι σε ορισμένες πόλεις κάποια νοσοκομεία κλείνουν τις κλινικές κόβιντ και περιμέναμε το καλοκαίρι για να μπορέσουμε να πάρουμε μία ψυχική ανακούφιση ώστε να προετοιμαστούμε για το χειμώνα που έρχεται και τις πιθανές δυσκολίες του.

Ξαφνικά μέσα σε ελάχιστα 24ωρα ήρθε η κυβέρνηση των ως επί το πλείστον δοτών υπουργών να τα ανατρέψει όλα αυτά.

Αρχικά ήταν η καμουφλαρισμένη απόπειρα χρηματισμού της νεολαίας να εμβολιαστεί ώστε να πάρει ένα χαρτζιλίκι το οποίο βέβαια είναι πολύ πιθανό να φάει σε τεστ αν αποφασίσει να πάει διακοπές πριν την ανοσία που θεωρητικά προσφέρουν τα εμβόλια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Η κοινωνία οργίστηκε, καυτηρίασε, γέλασε αλλά ξαφνικά τα χαμόγελα κόπηκαν όταν ήρθαν τα περιβόητα προνόμια των εμβολιασμένων.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει μία και να αποτελειώσει τον ήδη τελειωμένο τουρισμό και την εδώ και καιρό στον αναπνευστήρα εστίαση. Αδιαφορώντας ότι η πλειοψηφία για τους δικούς της λόγους δεν έχει εμβολιαστεί, και όχι γιατί είναι ψεκασμένοι όπως εξυπηρετεί κάποιους να λένε. Με τα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα έρχεται να κάνει το βίο αβίωτο σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και να κόψει τη διάθεση σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο. Προσωπικά δε γνωρίζω κανέναν εμβολιασμένο ο οποίος αυτή τη στιγμή κάνει φοβερά όνειρα για το καλοκαίρι και τις διακοπές. Απεναντίας γνωρίζω ανθρώπους που δεν έχουν όρεξη να πάνε ούτε στο εξοχικό τους. Μέσα σε όλα αυτά βγαίνουν και κάποιοι εντός εισαγωγικών ειδικοί που προτείνουν απαρτχάιντ στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή κάποιοι δοτοί υπουργοί που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους μέχρι να ορκιστούν και οι οποίοι πριν καν στεγνώσει το μελάνι του νέου νομοσχεδίου προλέγουν τις επόμενες ανατριχιαστικές απαγορεύσεις.

Η αντιπολίτευση μουδιασμένη παρακολουθεί. Επιτίθεται στην κυβέρνηση αλλά δεν τολμά να τα καταδικάσει όλα αυτά και να υποσχεθεί την κατάργηση όλων αυτών των ρατσιστικών πρωτοβουλιών την επόμενη μέρα μιας νέας κυβέρνησης στη χώρα.

Και αναρωτιέται κανείς, δεν είναι παράξενο που ξαφνικά χωρίς να υπάρχει λόγος πυροδοτήθηκε η όλη ατμόσφαιρα; Δεν εξυπηρετούσε πρώτα από όλους την κυβέρνηση οι άνθρωποι να πάρουν μία ανάσα; Τι είναι λοιπόν αυτό που την εξυπηρετεί περισσότερο και αποφάσισε μέσα στον καύσωνα να βάλει μπουρλότο;

Η απαγγελία κατηγορητηρίου αν τα πράγματα πάνε άσχημα; Η διαγραφή ενός μέρους της κοινωνίας που δίχως κανένα στοιχεία θεωρείται παράλληλα εχθρικό εκλογικά; Πάντως σίγουρα κάτι που με πολιτικο-κομματικές παρωπίδες εξυπηρετεί περισσότερο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail