Η Ουκρανία παρέλαβε το πρώτο Bayraktar TB2 από την Τουρκία

Freepen.gr - Το ουκρανικό ναυτικό δέχτηκε την παράδοση του πρώτου μαχητικού drone Bayraktar TB-2 στις 15 Ιουλίου, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας του Κιέβου.

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών αποδοχής, το drone, μαζί με κινητά τερματικά και ανταλλακτικά, θα αναπτυχθεί στη 10η Ταξιαρχία Ναυτικής Αεροπορίας του Ουκρανικού Ναυτικού στο Mykolaiv.

Η Baykar ανακοίνωσε το 2019 ότι κέρδισε συμβόλαιο 69 εκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση έξι UAV μάχης TB2 στην Ουκρανία. Τούρκοι αξιωματούχοι της εποχής δήλωσαν ότι η συμφωνία περιελάμβανε πυρομαχικά για τα ένοπλα drones.

Ο επικεφαλής του Ουκρανικού Ναυτικού, Oleksiy Neizhpapa, δήλωσε προηγουμένως ότι τα UAV μάχης αναμένεται να παραδοθούν έως το τέλος του 2021.

Τα τελευταία χρόνια (και ειδικά τους τελευταίους μήνες), η Τουρκία και η Ουκρανία ενίσχυσαν τους στρατιωτικούς τους δεσμούς.

Η Μόσχα, ωστόσο, αντιτίθεται σε αυτήν την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας.

Τον Οκτώβριο του 2020, η Τουρκία και η Ουκρανία υπέγραψαν μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία η πρώτη θα κατασκευάσει κορβέτες και αεροσκάφη για την τελευταία, ενώ η Ουκρανία θα παρείχε στροβίλους αερίου στην Τουρκία.

Σε μια ομιλία της 4ης Ιουλίου για τον εορτασμό της Ημέρας του Ναυτικού της Ουκρανίας, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy δήλωσε ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει την κατασκευή της πρώτης κορβέτας της κατηγορίας Ada και σκοπεύει να την παραδώσει έως το 2023.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail