Η ναυπήγηση της πρώτης κορβέτας Ada για την Ουκρανία ξεκινά στην Τουρκία

Freepen.gr - Η Τουρκία ξεκίνησε να ναυπηγεί την πρώτη κορβέτα κλάσεις Ada για το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας.

Με βάση τις συμφωνίες που υπογράφηκαν τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο του 2020, το πρώτο πλοίο θα κατασκευαστεί στην Τουρκία, ενώ τα υπόλοιπα θα ναυπηγηθούν στο Okean Shipyard της Ουκρανίας.

Το Φεβρουάριο, τα δύο μέρη αποφάσισαν ότι μόνο το κύτος του πρώτου πλοίου θα κατασκευαστεί στην Τουρκία και οι υπόλοιπες κατασκευές θα πραγματοποιηθούν στην Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Σε ομιλία του προς το Ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή της Οδησσού την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βόλοτυρ Ζελένσκι είπε: «Οι Τούρκοι φίλοι μας υποστηρίζουν ενεργά την ανάπτυξη του ουκρανικού ναυτικού. Το πρώτο θεμέλιο των σύγχρονων κορβετών μας έχει ήδη τεθεί στην Τουρκία και θα ολοκληρωθεί στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του 2023». 

Εκτός από τις κορβέτες Ada, η Ουκρανία έχει επίσης παραγγείλει επιπλέον αεροσκάφη Bayraktar TB2. «Περιμένουμε να λάβουμε σύντομα σύγχρονα και αποτελεσματικά UAV Bayraktar. Τα πληρώματα της Ουκρανίας ολοκληρώνουν ήδη την εκπαίδευση στην Τουρκία», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail