Ιερά Σύνοδος και είσοδος των "καθαρών" στους ναούς: Θυμάστε τι έγινε πριν από 200 χρόνια;

Μικρό μάθημα Εθνικής και Εκκλησιαστικής Ιστορίας ενόψει της σύγκλισης της ΔΙΣ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κληρικών και την είσοδο στους Ι.Ν. μόνον ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Πριν 200 χρόνια κάποιοι ψεκασμένοι, τσαμπατζήδες, φτωχάλες, ρακένδυτοι, πεινασμένοι αποφάσισαν ότι τα 400 χρόνια σκλαβιάς ήταν πάρα πολλά και ξεσηκώθηκαν για τη λεφτεριά τους. Οι αντιδραστικοί της εποχής άρχισαν να κόβουν πισινούς και τότε κλήθηκε η ηγεσία της εκκλησίας ΝΑ ΑΦΟΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 

Κάπως έτσι λοιπόν ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ υπέγραψε το πιο ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ έγγραφό στην ιστορία της Χριστιανοσύνης, με το οποίο ΑΦΟΡΙΖΕ τους πρωτοστάτες και οποιονδήποτε συμμετείχε στη βοήθεια των επαναστατών. 

Ξέρετε όμως ποιο ήταν το αποτέλεσμα; 

ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ αυτό ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ. 

Και όχι μόνον αυτό. 

Ο χαμηλόβαθμος κλήρος ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΤΗΣΕ και οι φλογεροί λόγοι στις εκκλησίες ΠΗΡΑΝ ΕΚΤΑΣΗ ΛΑΙΛΑΠΑΣ. Υπερπολλαπλασιάσθηκαν οι επαναστατικοί λόγοι. 

Και δεν σταμάτησε εκεί ο κλήρος. Τα λόγια δεν αρκούσαν και έτσι οι παπάδες ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ και ξεχύθηκαν στα βουνά μαζί με τους κλέφτες και τους αρματωλούς. 

Ο Πατριάρχης και η ηγεσία της εκκλησίας είχε ήδη καταδικασθεί στη συνείδηση του λαού αλλά και του κλήρου. Του κλήρου που διώχθηκε και εκδιώχθηκε από τους μητροπολίτες. Και έτσι βγήκαν οι Αθανάσιοι Διάκοι και οι Παπαφλέσσες. Μπροστάρηδες στον Αγώνα. 

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 

Η ιστορία σε αυτή την χώρα είναι γραμμένη και αίμα. 


ΥΓ Για λόγους ιστορικής συνέπειας εδώ να πούμε ότι ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ και οι 23 Αρχιερείς που υπέγραψαν τον "αφορισμό" εξαναγκάστηκαν και μάλιστα παρασκηνιακά βοήθησαν πολύ τον αγώνα με αποτέλεσμα ο Σουλτάνος να διατάξει τη σφαγή του Πατριάρχη και τη φυλάκιση των Αρχιερέων.

ΥΓ 2 Τη σημερινή ηγεσία της Εκκλησίας πώς θα την γράψουν τα βιβλία της ιστορίας του μέλλοντος;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail