Η Ρωσία λέει ότι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας καλοβλέπουν το Su-57

Freepen.gr - Ο διευθύνων σύμβουλος του κρατικού πωλητή όπλων Rosoboronexport, Aleksandr Mikheyev δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι, πέντε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας δείχνουν το ενδιαφέρον τους για τα μαχητικά πέμπτης γενιάς Sukhoi Su-57 Felon πολλαπλών ρόλων.

«Διεξάγουμε διαπραγματεύσεις με αρκετές χώρες. Βλέπουμε αιτήματα και ενδιαφέροντα. Νοτιοανατολική Ασία, τέσσερις ή πέντε χώρες [δείχνουν το ενδιαφέρον τους] », δήλωσε ο Mikheyev.

Το νέο ρωσικό πολεμικό τζετ Su-57 Felon έκανε την πρώτη του πτήση στις 29 Ιανουαρίου 2010. Σε σύγκριση με τους προκατόχους του, το Su-57 συνδυάζει τις λειτουργίες ενός επιθετικού και ενός μαχητικού αεροσκάφους, ενώ η χρήση σύνθετων υλικών και τεχνολογιών καινοτομίας καθώς επίσης η αεροδυναμική διαμόρφωση του μαχητή εξασφαλίζει το χαμηλό επίπεδο ραντάρ και υπέρυθρης υπογραφής.

Ο οπλισμός του αεροπλάνου θα περιλαμβάνει, ιδίως, υπερηχητικούς πυραύλους. Ο ρωσικός στρατός ισχυρίστηκε ότι το μαχητικό πέμπτης γενιάς δοκιμάστηκε με επιτυχία σε συνθήκες μάχης στη Συρία.

Το δικινητήριο αεροσκάφος έχει σχεδιαστεί από την εταιρεία Sukhoi για να ανταγωνιστεί το αμερικανικό F-22 Raptor stealth fighter.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail