MiG-31 αναχαίτισε στρατιωτικό αεροπλάνο των ΗΠΑ στη Θάλασσα του Μπάρεντς

Lev Fedoseyev/TASS
Freepen.gr - Ένα μαχητικό MiG-31 αναχαίτισε ένα P-8A Poseidon ναυτικής περιπολίας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς, ανέφερε την Παρασκευή το γραφείο Τύπου του Βόρειου Στόλου.

Στις 4 Ιουνίου, τα ρωσικά ραντάρ εντόπισαν εναέριο στόχο πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς να πλησιάζει τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας, ανέφερε το γραφείο Τύπου σε δήλωση.

"Ένας μαχητικό MiG-31 των δυνάμεων συναγερμού γρήγορης αντίδρασης της αεροπορικής άμυνας του Βόρειου Στόλου απογειώθηκε για να εντοπίσει τον εναέριο στόχο και να αποτρέψει την παραβίαση των ρωσικών κρατικών συνόρων. Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως P-8A Poseidon ναυτικής περιπολίας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ", αναφέρει η δήλωση.

Αφού το ξένο στρατιωτικό αεροπλάνο απομακρύνθηκε από τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας, το MiG-31 επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της χώρας του, ανέφερε το γραφείο Τύπου.

"Η πτήση του ρωσικού μαχητικού πραγματοποιήθηκε σε αυστηρή συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναέριου χώρου. Δεν επιτράπηκαν παραβιάσεις των ρωσικών κρατικών συνόρων", τόνισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail