Η Μόσχα καλεί για κατσάδα το Βρετανό πρέσβη στο ΥΠΕΞ για τον συμβάν με το HMS Defender!

British Royal Navy's Type 45 destroyer HMS Defender arrives at the Black Sea port of Odessa, Ukraine. - RΕUΤΕRS / Sergey Smolentsev
Freepen.gr - Ο Βρετανός πρέσβης στη Ρωσία θα κληθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα για να συζητήσει το περιστατικό της Τετάρτης κατά το οποίο το πολεμικό πλοίο του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τη Μόσχα, παραβίασε τα ρωσικά κρατικά σύνορα και δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά.

Η εισβολή του HMS Defender αναφέρθηκε νωρίτερα την ίδια μέρα από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Ο ρωσικός στρατός είπε ότι το βρετανικό πολεμικό πλοίο έπλεε 3 χιλιόμετρα μέσα στα ρωσικά ύδατα, κοντά στο Cape Fiolent, στην Κριμαία.

Στη συνέχεια, ένα ρωσικό περιπολικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πλάνα και ένα αεροσκάφος Su-24m πραγματοποίησε προειδοποιητικό βομβαρδισμό για να κάνει το βρετανικό πλοίο να αλλάξει πορεία και να απομακρυνθεί, ανέφερε η δήλωση.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε σημείωμα που διαμαρτύρεται για το συμβάν στους Βρετανούς ομολόγους τους.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail