Ακόμα «δεν υπάρχει λόγος» να αφαιρέσουμε τις ΗΠΑ από τη λίστα των «εχθρικών χωρών» - Κρεμλίνο

rperucho / pixabay
Παρά την αντιληπτή επιτυχία της κορυφής της συνόδου κορυφής Ρωσίας - ΗΠΑ της Τετάρτης στην Ελβετία, δεν υπάρχει ακόμη κανένας λόγος να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να αφαιρέσουμε τις ΗΠΑ από τη λίστα «μη φιλικών χωρών» της Μόσχας, εξήγησε το Κρεμλίνο.

Από τον Jonny Tickle - rt.com - Παρουσίαση Freepen.gr

Την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Joe Biden συναντήθηκαν στη Villa La Grange, μια ιστορική βίλα του 18ου αιώνα, κοντά στη λίμνη της Γενεύης. Και οι δύο ηγέτες ήταν θετικοί για τη σύνοδο κορυφής στις ακόλουθες συνεντεύξεις Τύπου, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις ήταν εγκάρδιες.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Πούτιν δεν πιστεύει ότι η Μόσχα πρέπει τώρα να αφαιρέσει τις ΗΠΑ από τον κατάλογο των «εχθρικών» χωρών, που δημιουργήθηκε νωρίτερα φέτος.

«Όχι ... δεν υπάρχει ακόμη λόγος για αυτό», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους, μετά τη σύνοδο κορυφής.

Οι περιορισμοί που συνοδεύουν αυτήν την ενέργεια έχουν πλήξει σημαντικά τους Αμερικανούς, καθώς η πρεσβεία τους στη Μόσχα απαγορεύεται πια να προσλαμβάνει ντόπιους που προηγουμένως αποτελούσαν μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού. Η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ δεν εκδίδει πλέον βίζα μη μεταναστών.

Η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε τον κατάλογο των εχθρικών χωρών το Μάιο. ο οποίος επί του παρόντος περιλαμβάνει μόνο δύο κράτη - την Τσεχική Δημοκρατία και τις ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι η Μόσχα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να απομακρύνει τις ΗΠΑ μόνο εάν η Ουάσινγκτον σταματήσει τις εχθρικές πολιτικές της και την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

Επίσης την περασμένη εβδομάδα, ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικών Σεργκέι Νάρυσκιν είπε ότι η Μόσχα θα ήθελε να δει τη λίστα των εχθρικών εθνών «να περιορίζεται και όχι να επεκτείνεται».

Μετά τη συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν, οι δύο ηγέτες ενέκριναν κοινή δήλωση σχετικά με τη στρατηγική σταθερότητα, συμφώνησαν για την επιστροφή των πρεσβευτών τους και συνέχισαν τις διαβουλεύσεις για το μέλλον της Συνθήκης για τη Μείωση των Στρατηγικών Όπλων (START III).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail