Δουλεύει τους πάντες η Τουρκία: Έστειλε κι άλλους μισθοφόρους στη Λιβύη

Freepen.gr - Μια νέα ομάδα Σύριων μαχητών που έφτασαν πρόσφατα στη Λιβύη απέδειξαν το ψέμα των τουρκικών ισχυρισμών σχετικά με τη δέσμευσή της Αγκυρας να επιστρέψει τις πολιτοφυλακές που είναι πιστές σε αυτήν στη Συρία, βάσει των συμφωνιών που έθεσαν τέλος στη σύγκρουση της Λιβύης.

Πηγές του Συριακού Κέντρου Τεκμηρίωσης ανέφεραν ότι, αντί να επιστρέψουν τους Σύριους μαχητές που είναι παρόντες στη Λιβύη, η Τουρκία έστειλε μια νέα παρτίδα εκεί εκεί, μετά από διακοπή των αποστολών πριν από περίπου 3 μήνες.

Η αποστολή της νέας παρτίδας μαχητών στη Λιβύη έρχεται με σκοπό την αντικατάσταση άλλων των οποίων οι συμβάσεις με την Τουρκία έχουν λήξει από τις φράξιες «Suqur Al-Sham», «Sultan Suleiman» και «Division Al-Hamza», ενώ οι πηγές ανέφεραν ότι οι μισθοί των νέων μαχητών είναι πολύ χαμηλότεροι από ό,τι στο παρελθόν, καθώς κυμαίνονται μεταξύ 200 και 500 δολαρίων.

Η μεταφορά της νέας παρτίδας μαχητών έρχεται επίσης σε μια στιγμή που οι συμβάσεις εκείνων που βρίσκονται στη Λιβύη υποτίθεται ότι θα λήξουν στα τέλη αυτού του μήνα, γεγονός που υποδηλώνει την πρόθεση της Τουρκίας να επεκτείνει ξανά αυτές τις συμβάσεις ή να αντικαταστήσει τους εκεί αναπτυχθέντες με άλλους μισθοφόρους από τη Συρία μέσω νέων συμβάσεων για περίοδο 6 άλλων μηνών.

Από την υπογραφή της συμφωνίας παύσης των εχθροπραξιών στη Λιβύη, η Τουρκία παρακάμπτει σκόπιμα τις διατάξεις της, ειδικά εκείνες που σχετίζονται με την απέλαση των μαχητών, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο εναλλαγής τους χωρίς να αυξήσουν τον αριθμό τους εκεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail