Η Αίγυπτος περιμένει τις κινήσεις της Τουρκίας για να τα ξαναβρούν

Freepen.gr - Η Αίγυπτος αξιολογεί επί του παρόντος τις τουρκικές πολιτικές μετά από τότε που το Κάιρο πρότεινε να ληφθούν υπόψη από την Άγκυρα συγκεκριμένα ζητήματα για την άρση όλων των εμποδίων που αποτελούν τροχοπέδη στην οικοδόμηση αμοιβαίων σχέσεων, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρυ.

Η Αίγυπτος εργάζεται για να διερευνήσει πώς η Άγκυρα είναι έτοιμη να αποκτήσει σχέσεις με το Κάιρο σε σωστή βάση και τη συμμόρφωσή της με το διεθνές δίκαιο, ανέφερε ο Σούκρυ σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα της Αιγύπτου Al Ahram όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι της Αιγύπτου Sada Al-Balad.

Είναι «ιερό θέμα» για την Άγκυρα να απομακρυνθεί από οτιδήποτε αποσταθεροποιεί την ασφάλεια της Αιγύπτου, είπε ο Σούκρυ.

Εάν η Τουρκία δεν εκδώσει μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο ή κλείσει τηλεοπτικά κανάλια που σχετίζονται με την οργάνωση, η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη, δήλωσε ο Αιγύπτιος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι όλες αυτές οι πολιτικές παρακολουθούνται και οι δεσμοί θα μπορούσαν κανονικά να συνεχιστούν σε περίπτωση προόδου.

Ο Σούκρυ συνέχισε λέγοντας ότι Κύπρος κι Ελλάδα δεν ήταν αναστατωμένες με την προσέγγιση Αιγύπτου-Τουρκίας, προσθέτοντας ότι ενημερώνονταν για «όλες τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail