Ο χειρότερος αντίπαλων των εμβολίων είναι η ίδια η κυβέρνηση

fotoblend / pixabay
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνει η σημερινή κυβέρνηση όσον αφορά τα εμβόλια είναι η ίδια της η στάση. Είναι προφανές ότι όταν έχεις μια κυβέρνηση που δεν εμπιστεύεσαι διότι όπως όλες οι προηγούμενες, άλλα υποσχέθηκε και διαφορετικά πράττει, τότε σίγουρα την ακούς με μεγάλη επιφύλαξη αν όχι καχυποψία στο οτιδήποτε.

Του Στρατή Μαζίδη

Η κυβέρνηση λοιπόν που από το Μάρτιο του 2020 διαχειρίζεται την πανδημία μόνο επικοινωνιακά και με ένα σωτηριολογικό προσδιορισμό, πέρσι βασίστηκε στον καλό καιρό και το πιθανό σβήσιμο του ιού, φέτος έχει ποντάρει στα εμβόλια και ενδεχομένως του χρόνου σε κάτι άλλο.

Ήδη η κυβέρνηση διά των λεγόμενων της δεν πείθει τον κόσμο. Όταν για παράδειγμα νοσήσει κάποιος βαριά και του παρουσιάζουν ένα πειραματικό φάρμακο τότε ούτε τον τιμωρούν ούτε τον δελεάζουν απλώς του παρουσιάζουν τα δεδομένα ως έχουν και αυτός λαμβάνει την απόφασή του. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τα εμβόλια τα οποία βρίσκονται ούτως ή άλλως σε ένα πειραματικό στάδιο έχοντας λάβει προσωρινή άδεια και χρειάζεται ακόμα ικανός χρόνος για να φανεί αν βοηθάνε, αν ευθύνονται για τις μεταλλάξεις, αν έχουν παρενέργειες μακροχρόνιες πέρα από τις πιθανές άμεσες.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν παύουν και αυτά να είναι ένα όπλο όπως άλλα για παράδειγμα οι διαφορές θεραπείες κάποιες από τις οποίες δεν έρχονται στη χώρα μας, και ως όπλο έχει τα προτερήματά του και τα ελαττώματά του.

Αυτά λοιπόν οφείλεις να παρουσιάσεις. Όταν όμως φοβερίζεις με απολύσεις στον κόσμο ή όταν μιλάς για προνόμια αυτών που έκαναν το εμβόλιο οι οποίοι εξακολουθούν να κινδυνεύουν να κολλήσουν, να μεταδώσουν και να πεθάνουν τότε αναρωτιέσαι γιατί να έχουν προνόμια. Επίσης όταν επιτρέπεις να βγαίνουν στην τηλεόραση διάφοροι περίεργοι και απίθανοι άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν ζήσει στη Γερμανία του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δε βοηθάς την κατάσταση όταν τοποθετούνται απειλώντας και προσβάλλοντας.

Ας θυμηθούμε για παράδειγμα την αστοχία της κυβέρνησης με το σύνθημα πως το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο. Τι έχουν να πουν σε αυτούς που βιάστηκαν και έκαναν ένα εμβόλιο το οποίο αρχικά απαγόρευσαν για τις ηλικίες άνω των 60 λόγω παρενεργειών και τώρα το πάνε πάλι σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα;

Για να αντιληφθείτε την αστειότητα του επιχειρήματος ας υποθέσουμε ότι έχουμε τρία εμβόλια. Το εμβόλιο Α μπορείς να το κάνεις αύριο, έχει αρκετές παρενέργειες και προστατεύει σε ποσοστό 70%, το εμβόλιο Β το κάνεις σε 15 μέρες, έχει λιγότερες παρενέργειες και προστατεύει σε ποσοστό 90% και τέλος έχεις το εμβόλιο Γ το οποίο δεν έχει καθόλου παρενέργειες, προστατεύει σε ποσοστό 65% και μπορείς να το κάνεις σε ένα μήνα. Ποιο είναι το καλύτερο;

Προσωπικά σέβομαι όσους έκαναν το εμβόλιο γιατί δέχτηκαν να μετάσχουν σε κάτι που ακόμα είναι σε εξέλιξη όπως επίσης σέβομαι και αυτούς οι οποίοι ενώ έχουν κάνει όλα τα εμβόλια στη ζωή τους κοιτούν με σκεπτικισμό για σοβαρούς λόγους αυτά που είναι για τον κορωνοϊό.

Θα συνιστούσα στα στελέχη της κυβέρνησης και στους διάφορους ντελάληδες είτε των ΜΜΕ είτε των διαφόρων ειδικοτήτων να πράξουν και αυτοί ομοίως.

Υπάρχουν και πιο σοβαρά πράγματα να πούμε όπως για παράδειγμα η ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας και της πρωτοβάθμιας για την όποια κουβέντα δε γίνεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail