Αλβανοί: Ξέρετε γιατί οι Τούρκοι μας αποκαλούν Αρναούτ; Μάθετε την αλήθεια και νιώστε υπερήφανοι!

Πολλοί από εμάς- γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης- έχουν ακούσει ή το έζησαν να τους αποκαλούν οι Τούρκοι ως Αρναούτ.

Από: echedoros-a.gr

Παρουσιάζουμε, λοιπόν, το νόημα και την ιστορία αυτής της λέξης.

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Σουλτάνου Μωάμεθ του Κατακτητή (Sulltan Mehmet Fatihut) πραgματοποιήθηκε η επίθεση για την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης, αλλά η Οθωμανική Αυτοκρατορία χρειαζόταν πολιορκία 50 ημερών.Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία αποτελούνταν από πολλά έθνη, Αλβανούς, Βόσνιους, κ.λπ., είχε μεγάλο αριθμό απωλειών. Τότε, περίπου 30 με 35 στρατηγοί πρότειναν στον Σουλτάνο να διαλύσει την πολιορκία.

Ένας Αλβανός στρατηγός, ο Zognush Pasha, έρχεται στον σουλτάνο και του λέει:

«Έχω έρθει από την Αλβανία μόνο για δύο διαδρομές, ή να γυρίσω πάνω σε σάβανο ή να καταλάβω την Κωνσταντινούπολη.

Το επίθετο ‘Αρναούτ’ που έδωσε η Οθωμανική Αυτοκρατορία στους Αλβανούς σημαίνει «χωρίς επιστροφή», οπότε αυτή είναι τιμή γιατί οι Αλβανοί εκτιμώνται ως γενναίοι, απλοί και πιστοί (στον Σουλτάνο), γράφουν τα φιλοτουρκικά αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Ina online, ac24news,

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail