Πούτιν: Η επέκταση του ΝΑΤΟ απειλεί την ασφάλειά μας - Ναζιστικό το νέο νομοσχέδιο της Ουκρανίας

Sputnik / Aleksej Druzinin
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε το ΝΑΤΟ πως οι κινήσεις επέκτασης απειλούν την ασφάλεια της χώρας του.

Από: sputniknews.gr

Μηνύματα στο ΝΑΤΟ και την Ουκρανία απέστειλε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο η επέκταση του ΝΑΤΟ θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειας της Ρωσίας. Τόνισε δεν πως οι σχέσεις με το ΝΑΤΟ ήταν αξιοπρεπείς πριν από αυτό.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τους ντόπιους πληθυσμούς, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε ότι η Ουκρανία ήταν προϊόν της σοβιετικής περιόδου. 

«Αυτό είναι προϊόν της σοβιετικής περιόδου. Όταν οι Μπολσεβίκοι ίδρυσαν τη Σοβιετική Ένωση, δημιούργησαν, μεταξύ άλλων, ενωμένες δημοκρατίες και την Ουκρανία. Μπορούμε να θυμηθούμε ότι αυτά τα εδάφη έγιναν μέρος του ρωσικού κράτους ή την διαδικασία επανένωσής τους με την Ρωσία που ξεκίνησε το 1654 ... Και έπειτα εκείνοι οι άνθρωποι που ζούσαν σε αυτές τις περιοχές - που, στη σημερινή γλώσσα, τρεις περιοχές - θεωρούνταν και αυτοαποκαλούνται Ρώσοι και Ορθόδοξοι » δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη του.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε αυτόχθονες και μη αυτόχθονες δεν ήταν σύμφωνος με το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτνω και ήταν απολύτως απαράδεκτος.  

Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας υπέβαλε στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο που περιγράφει τα δικαιώματα των αυτόχθονων λαών. Παρά τα ιστορικά γεγονότα, το νομοσχέδιο , το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «επείγον» δεν συμπεριλαμβάνει τους Ρώσους στον κατάλογο των αυτόχθονων λαών. 
 
«Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο, δεν είναι σύμφωνο με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημείωσε ο Πούτιν.
 
«Ο διαχωρισμός σε αυτόχθονες ή πρώτης κατηγορίας πολιτών, και δεύτερης κατηγορία πολιτών και ούτω καθεξής, σίγουρα μοιάζει τέλεια με τη θεωρία και την πρακτική της ναζιστικής Γερμανίας", δήλωσε.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκτίμησε ακόμη ότι ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και άλλους διεθνείς οργανισμούς δεν θα παράσχει καμία αντίδραση στο νομοσχέδιο καθώς η Ευρώπη προτιμά να μην «δυσαρεστήσει» την Ευρώπη.
 
Ο ίδιος έκανε γνωστό πως η Ουκρανία κάλεσε τη Ρωσία να συζητήσουν τη διεθνή ασφάλεια.
«Τόσα πολλά προβλήματα έχουν συσσωρευτεί στις διμερείς μας σχέσεις που πιστεύω ότι πρέπει να το συζητήσουμε» σημείωσε ο Πούτιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail