Το φυτώριο των νέων ηγετών και η παγκόσμια διακυβέρνηση

Ασφαλώς μαθαίνει κανείς πολλά στο Νταβός – σίγουρα όμως όχι πώς θα γίνει πιο δημοκρατική και φιλική προς τους Πολίτες της η ΕΕ, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η επικεφαλής της Κομισιόν. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, από τη θητεία της κυρίας Baerbock στο «Young Global Leader» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπως η προκάτοχος της κυρία Merkel, καταλαβαίνει κανείς πως η γερμανική πολιτική θα έχει συνέχεια με τους «Πράσινους», όπως με τους «Μαύρους». Κατανοεί επί πλέον πως η παγκόσμια διακυβέρνηση εκ μέρους των ελίτ δεν είναι κάτι φανταστικό, αλλά προετοιμάζεται με γρήγορο ρυθμό – ενώ θα βοηθήσει σίγουρα η πανδημία, από την οποία κερδίζουν τεράστια ποσά οι φαρμακευτικές των εμβολίων και των τεστ. Τουλάχιστον όσον αφορά τον έλεγχο των μαζών – πριν από τη νέα ληστεία τους που ευρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, μεταξύ άλλων μέσω των κεντρικών τραπεζών.

Από: analyst.gr - Βασίλης Βιλιάρδος 

Επικαιρότητα

Έχουμε ήδη αναφερθεί στη «Μεγάλη Επαναφορά» (ανάλυση), την οποία προωθεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός – ιδρυτής και υπεύθυνος του οποίου είναι ο Γερμανός K. Schwab. Ο «σύλλογος» όμως αυτός, των πολυεθνικών εταιριών στην ουσία, έχει πολλές άλλες δραστηριότητες – όπως το να διασφαλίζει πως οι μελλοντικοί πολιτικοί ηγέτες, είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη των κρατών τους. Εν προκειμένω, φροντίζει να λάβουν έγκαιρα την κατάλληλη εκπαίδευση από το εταιρικό λόμπι τους – έτσι ώστε να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.

Περαιτέρω, αρκετοί έχουν εκπλαγεί με την επιτυχία του γερμανικού κόμματος των πρασίνων – όπου φαίνεται στις δημοσκοπήσεις (αποτελούν το νούμερο ένα μέσον χειραγώγησης των Πολιτών) πως καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ξεπερνώντας τη δεξιά συντηρητική παράταξη της κυρίας Α. Merkel. Υποψήφια καγκελάριος του κόμματος των Πρασίνων αναδείχθηκε η κυρία A. Baerbock – η οποία έχει κάτι κοινό με την κυρία Merkel.

Ειδικότερα, η κυρία Baerbock ονομάσθηκε ως «Young Global Leader» (=νέος παγκόσμιος ηγέτης) από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το 2020 (πηγή) – ενώ το 1992 το ίδιο Φόρουμ είχε φροντίσει την κυρία Merkel, η οποία ήταν μέρος του πρώτου γύρου, γνωστού τότε ως «ελιτίστικο πρόγραμμα εκπαίδευσης και δικτύωσης των παγκόσμιων ηγετών του αύριο».

Ο πρώτος αυτός γύρος περιλάμβανε επί πλέον τον μετέπειτα πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Aznar, τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Barroso, τον αργότερα πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας κ. Blair, τον μετέπειτα υπουργό οικονομικών του κ. Brown, καθώς επίσης τον μεταγενέστερο πρόεδρο της Γαλλίας κ. Sarkozy (πηγή).

Εκείνη την εποχή, η κυρία Merkel ήταν ακόμη μία σχετικά νέα υπουργός για τις γυναίκες και τους νέους – ένα εναπομείναν υπουργείο που είχε προέλθει μετά από κάποιον διαχωρισμό. Φαίνεται πάντως πως είτε το Φόρουμ έχει μία πολύ καλή διεισδυτικότητα να επιβάλλει τους δικούς του ηγέτες στα κράτη, είτε η υποστήριξη των επιχειρήσεων βοηθάει να ανέλθουν άτομα στους ανώτατους ορόφους της πολιτικής εξουσίας – κρίνοντας προφανώς εκ του αποτελέσματος.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιλεγμένοι από το Φόρουμ που ενδιαφέρεται μόνο για τους μελλοντικούς ηγέτες των μεγάλων κρατών, όπως η κυρία Baerbock, δεν πρέπει να είναι άνω των 38 ετών κατά τη στιγμή της υποψηφιότητας τους – ενώ ολοκληρώνουν ένα εξειδικευμένο πενταετές πρόγραμμα ηγεσίας.

Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από ένα ίδρυμα για παγκόσμιους ηγέτες – το οποίο χρηματοδοτεί ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ K. Schwab και εμπνευστής της «Μεγάλης Επαναφοράς», καθώς επίσης οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες με δωρεές. Ο ετήσιος δε προϋπολογισμός του ιδρύματος για τους Young Global Leaders το οικονομικό έτος 2018/19, άγγιζε το εντυπωσιακό μέγεθος των 4,5 εκ. φράγκων!

Μεταξύ άλλων, οι «νέοι παγκόσμιοι ηγέτες» λαμβάνουν αποκλειστικά δεκαήμερα μαθήματα «εκτελεστικής εξουσίας» (executive education) στο John F. Kennedy School of Government, στο Πανεπιστήμιο του Harvard – έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για την ανάληψη μεγαλύτερων πολιτικών ευθυνών, να έχουν πρόσβαση στις πλέον σύγχρονες γνώσεις και σκέψεις σε παγκόσμια θέματα, καθώς επίσης να ευρίσκονται σε επαφή με τις ελίτ των Η.Π.Α. που «μπαίνουν και βγαίνουν» στο Harvard.

Συνεχίζοντας, το καλοκαίρι η νέα γενιά των ελίτ, οι διάδοχοι, προσκαλούνται σε δικές τους συναντήσεις στο φόρουμ – όπως το 2019 που η συνάντηση έλαβε χώρα στην Κίνα. Επί πλέον, υπάρχουν τακτικές συναντήσεις της νέας ελίτ, με τις κυβερνήσεις των Η.Π.Α. και της ΕΕ – καθώς επίσης αποκλειστικές συναντήσεις τους με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων από ολόκληρο τον κόσμο.

Το 2016 έγινε δεκτός στο πρόγραμμα των νέων ηγετών ο σημερινός πρόεδρος της Γαλλίας E.Macron, καθώς επίσης ο υπουργός υγείας της Γερμανίας J. Spahn. Στα 1.300 μέλη και αποφοίτους του «Young Global Leaders», υπάρχουν διευθύνοντες σύμβουλοι εταιριών, διοικητικοί σύμβουλοι, πρωθυπουργοί, υπουργοί και επικεφαλής μεγάλων ΜΚΟ – η πολιτική και η οικονομική ελίτ δηλαδή.

Μετά το 2012 τώρα, το φόρουμ ξεκίνησε να αναζητεί και στη συνέχεια να δημιουργεί μέλη της μελλοντικής παγκόσμιας ελίτ, ακόμη ενωρίτερα – ανθρώπους δηλαδή που ήδη στα είκοσι τους φαίνεται να έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες. Τα άτομα αυτά ονομάζονται «Global Shapers» (παγκόσμιοι διαμορφωτές) – ενώ το φόρουμ διατηρεί ένα τεράστιο δίκτυο, με περίπου 10.000 «Global Shapers» σε 428 πόλεις και σε 148 χώρες, με ένα ειδικό χορηγικό ίδρυμα για αυτούς τους «διαδόχους».

Η πρόεδρος της Κομισιόν, η Γερμανίδα U. von der Leyen, η οποία ως υποψήφιος το 2019 είχε υποσχεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πως ο στόχος της ήταν μία πιο δημοκρατική και φιλική προς τους Πολίτες ΕΕ, δήλωσε στη συνάντηση με τηλεδιάσκεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός το 2021 τα εξής:

«Δεν υπάρχει κανένα καλύτερο μέρος από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, για να πληροφορηθεί κανείς όσον αφορά τις σημαντικότερες τάσεις στην κοινωνία μας – καθώς επίσης για να διαπιστώσει τι είναι αυτό που κρατάει άγρυπνους τις νύχτες τους επιχειρηματίες και τους φιλανθρώπους ή τους managers και την κοινότητα των ΜΚΟ».

Εν προκειμένω, ασφαλώς μαθαίνει κανείς πολλά στο Νταβός – σίγουρα όμως όχι πώς θα γίνει πιο δημοκρατική και φιλική προς τους Πολίτες της η ΕΕ, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η επικεφαλής της Κομισιόν. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, από τη θητεία της κυρίας Baerbock στο «Young Global Leader» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπως η προκάτοχος της κυρία Merkel, καταλαβαίνει κανείς πως η γερμανική πολιτική θα έχει συνέχεια με τους «Πράσινους», όπως με τους «Μαύρους».

Κατανοεί επί πλέον πως η παγκόσμια διακυβέρνηση εκ μέρους των ελίτ δεν είναι κάτι φανταστικό, αλλά προετοιμάζεται με γρήγορο ρυθμό – ενώ θα βοηθήσει σίγουρα η πανδημία, από την οποία κερδίζουν τεράστια ποσά οι φαρμακευτικές των εμβολίων και των τεστ (ανάλυση). Τουλάχιστον όσον αφορά τον έλεγχο των μαζών (ανάλυση) – πριν από τη νέα ληστεία τους που ευρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, μέσω των κεντρικών τραπεζών.

Η εκλογή του Macron πάντως στη Γαλλία μέσα σε ένα χρόνο, με ένα νέο κόμμα, ή η τεράστια επιτυχία της Baerbock στις δημοσκοπήσεις της Γερμανίας από το πουθενά, δεν είναι σίγουρα τυχαία γεγονότα – όπως ίσως ούτε η απόλυτη κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη στα ΜΜΕ, ελληνικά και διεθνή, ή τα δανεικά που παίρνει και σπαταλάει σαν να μην υπάρχει αύριο, ενώ θα πληρωθούν στο πολλαπλάσιο από τα φορολογικά υποζύγια, με την Ελλάδα υποθηκευμένη κυρίως με πρωτοβουλία του Sarkozy. Προφανώς δε θα ζητηθούν και νέα ανταλλάγματα, εθνικά αυτή τη φορά, όπως με τη συμφωνία των Πρεσπών – στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail