Η Ουκρανία πανέτοιμη για κοινό διαστημικό πρόγραμμα με την Τουρκία

Freepen.gr - Η Ουκρανία μπορεί να πραγματοποιήσει πολλά κοινά έργα με την Τουρκία στον τομέα του διαστήματος όπως στην αμυντική βιομηχανία, δήλωσε ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Διαστήματος της Ουκρανίας.

Σε συνέντευξή του στο Anadolu, ο Volodymyr Taftay αξιολόγησε το διαστημικό πρόγραμμα της Ουκρανίας και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Άγκυρας και του Κιέβου στον τομέα του διαστήματος.

Το Κίεβο είναι αρκετά ανοιχτό στη συνεργασία και μαζί με την Άγκυρα θα μπορούσαν να επιτύχουν στο διάστημα, υπογραμμίζει το southfront.org.

Είπε επίσης ότι θα ήθελε να επισκεφθεί την Τουρκική Υπηρεσία Διαστήματος το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και να συζητήσουν για τις ευκαιρίες συνεργασίας.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η συνεργασία είναι πολύ ισχυρότερη από το να είναι μόνος κανείς σε οποιοδήποτε έργο. Ειδικά με μακροχρόνιους εταίρους όπως η Τουρκία. Η Τουρκία έχει μια πολύ προηγμένη βιομηχανία, οπότε είμαι απόλυτα σίγουρος ότι μπορούμε να συμμετάσχουμε σε κοινά έργα», πρόσθεσε.

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι εταίρος προτεραιότητας για την Ουκρανία, ο Taftay είπε ότι πιστεύει πως με την ενοποίηση της συνεργασίας, ένας διαστημικός πύραυλος ή δορυφόρος που θα είναι το αποτέλεσμα συμπαραγωγής από την Ουκρανία και την Τουρκία μπορούν να σταλούν στο διάστημα.

Σχετικά με το έργο της αποστολής Τούρκων αστροναυτών στο διάστημα σύμφωνα με το Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα της Τουρκίας, είπε ότι η αποστολή αστροναυτών στο διάστημα είναι ένα είδος δοκιμής και αυτοπραγμάτωσης, επειδή η διαστημική βιομηχανία πρέπει να περάσει από πολλές νέες διαδικασίες για να είναι σε θέση να στείλει αστροναύτες.

    «Νομίζω πως είναι ένα πολύ μεγάλο, συναισθηματικό σχέδιο για τους Τούρκους να έχουν τους δικούς τους αστροναύτες να πετούν στο διάστημα», πρόσθεσε.

Ο Taftay είπε ότι η πρώτη προτεραιότητα της Υπηρεσίας Διαστήματος της Ουκρανίας είναι η εκτόξευση του δορυφόρου Sich 2-1 μαζί με την εταιρεία SpaceX στα τέλη του 2021 και η δεύτερη προτεραιότητα η εφαρμογή ενός νέου διαστημικού προγράμματος.

Ανέφερε ακόμη πως το 5ο Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα της Ουκρανίας έληξε το 2017, σημειώνοντας ότι το νέο πρόγραμμα που ετοίμασε μετά την ανάληψη της εξουσίας τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης.

Αυτές οι εκθέσεις είναι σύμφωνες με την πρόσφατη πραγματικότητα όπου η Ουκρανία αναδεικνύεται ως βασικός «αιμοδότης» στην τουρκική πολεμική βιομηχανία, διασφαλίζοντας μαζική παροχή της στρατιωτικής της τεχνολογίας σε όσους τομείς χρειάζεται η Άγκυρα.

Τώρα, η διαστημική τεχνολογία γίνεται επίσης μέρος αυτής της τάσης.

Όπου η Ουκρανία υστερεί, η Τουρκία έρχεται να συνεισφέρει, και όπου η Τουρκία υστερεί, η Ουκρανία έρχεται να «γεμίσει τα κενά» με την τεχνολογία που έχει, καθώς είναι μια χώρα η οποία κατά την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης, είχε μια πολύ ανεπτυγμένη τεχνολογία και επιστημονικές δυνατότητες. Οι βιομηχανικές της εγκαταστάσεις σε τομείς όπως η παραγωγή αεροσκαφών, καθώς και αντιαρματικά πυρομαχικά, άρματα μάχης ή εξερεύνηση του διαστήματος, διατηρήθηκαν και αναπτύχθηκαν ακόμη και μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail