Η Γερμανία απέδειξε με δύο κινήσεις ότι η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο

soualexandrerocha / pixabay
Η Αριστερά και οι Πράσινοι στην Γερμανία κατηγόρησαν όσους βοηθούν- και την Ελλάδα φυσικά- στο τείχος του Έβρου για την προστασία από μαζικές εισόδους στην Ελλάδα. Η Γερμανία δείχνει μια εξηγήσιμη, ιστορικά, ανοχή προς την Τουρκία. Η οποία έχει εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό.

Παντελής Σαββίδης

Με τις γνωστές Σέγκεν κάθε μετανάστης που εισέρχεται στην Ε.Ε. επιστρέφεται στην χώρα πρώτης εισδοχής. Η Ελλάδα είναι μια από αυτές. Η Γερμανία πίεσε και πιέζει για την διατήρηση των μεταναστών που εισήλθαν μαζικά και βρίσκονται στη χώρα. 

Η Γερμανία, πρόσφατα, ζήτησε από την Ελλάδα να δεχθεί μετανάστες που δεν ήθελε η ίδια, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Αυτά τα πράγματα και να συμβούν δεν θα τα μάθει κανείς.
Γερμανικά πολιτικά κόμματα και θεσμοί θέλουν ανοικτά σύνορα αλλά όχι για την χώρα τους. Για τις χώρες πρώτης εισόδου.

Ευρωπαϊκές χώρες δεν δέχονται την κατανομή μεταναστών με βάση κριτήρια. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι δηλώσεις της οποίας τίθενται υπόψη της κυβέρνησης, ζήτησε την ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία για να λυθεί το δημογραφικό.

Προφανώς, συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης. Δεν νοείται δημόσια διάσταση προέδρου πρωθυπουργού.
Όσο για τον κ Τσίπρα και το κόμμα του, υπερθεματίζουν.

Σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας της Ελλάδας, όπως το λιβυκό, η χώρα μένει εκτός διεθνών διασκέψεων ενώ συμμετέχει η Τουρκία που δημιουργεί το πρόβλημα.

Έχετε καμιά αντίρρηση για το που οδηγείται η χώρα;

Έχετε καμιά αντίρρηση ότι ζούμε σε μια χώρα προτεκτοράτο;

Έχετε καμιά αντίρρηση ότι την Ελλάδα όπως την γνωρίζαμε την τελειώνουν με ευθύνη και του πολιτικού της κατεστημένου; Αυτού του ολίγιστου;

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.