Με καθοδηγούμενους ρωσικούς πυραύλους οι Σύριοι χτύπησαν τους φιλότουρκους τζιχαντιστές

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι σύμμαχοί του συνεχίζουν να χτυπούν θέσεις ισλαμιστών στη βορειοδυτική περιοχή του Greater Idlib.

Στις 9 Ιουνίου, ο στρατός και οι σύμμαχοί του έπληξαν με πυρά τις πόλεις al-Bara, al-Fatterah, Falafel και Safhoun στο νότιο Idlib, το στρατόπεδο al-Abrar κοντά στην πόλη Taoum στο ανατολικό Idlib και την πεδιάδα al-Ghab στη βορειοδυτική Hama .

Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν ρωσικά καθοδηγούμενα βλήματα 2K25 Krasnopol. Οι φωτογραφίες που δείχνουν τα ερείπια τουλάχιστον ενός τέτοιου πυρομαχικού κοινοποιήθηκαν από ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Το Krasnopol 152 mm καθοδηγείται από ημι-ενεργό λέιζερ. Η προχωρημένη έκδοση έχει εμβέλεια 20 χλμ. και μπορεί να χτυπήσει τους στόχους του, οι οποίοι μπορούν να φωτιστούν από το έδαφος στον αέρα με ακρίβεια.

Οι επιθέσεις ήρθαν ως απάντηση σε πρόσφατες παραβιάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στο Greater Idlib.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail