Οι ΗΠΑ κέρδισαν 110 εκ. δολάρια με την πώληση κατασχεθέντος ιρανικού πετρελαίου;

12019 / pixabay
Freepen.gr - Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κέρδισε περίπου 110 εκατομμύρια δολάρια με την πώληση 2 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου που κατέσχεσε μαζί με ένα δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά των ΗΑΕ, αφού ισχυρίστηκε ότι το προϊόν ήταν ιρανικό, αναφέρει το Russia Today.

Το φορτίο από το δεξαμενόπλοιο MT Achilleas με σημαία της Λιβερίας εκφορτώθηκε στο Χιούστον του Τέξας και πωλήθηκε περίπου στα 55 $ το βαρέλι, ανέφερε το Associated Press, επικαλούμενο δικαστικά έγγραφα. Τα χρήματα πήγαν σε ένα χρηματικό ταμείο, παρόμοιο με τα έσοδα από προηγούμενες πράξεις.

Οι εθνικές στατιστικές, που δημοσιεύθηκαν από τον Οργανισμό Ενημέρωσης Ενέργειας των ΗΠΑ, ανέφεραν το Ιράν ως μία από τις πηγές αργού πετρελαίου τον Μάρτιο, δηλώνοντας την εισαγωγή 33.000 βαρελιών ημερησίως ή περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού το μήνα.

Σύμφωνα με το AP, όταν ρωτήθηκε για την εισαγωγή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Saeed Khatibzadeh, δήλωσε: «Από την εποχή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, κ. Μπιλ Κλίντον, δεν έχει αγοραστεί πετρέλαιο από το Ιράν λόγω των νόμων τους».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail