Το Ισραήλ θα ζητήσει 1 δισ δολάρια από τις ΗΠΑ για το κόστος του Iron Dome στον πόλεμο με τη Χαμάς

Freepen.gr - Στις 2 Ιουνίου, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντς ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να ζητήσει αναπλήρωση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το σύστημα άμυνας Iron Dome.

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Lindsey Graham δήλωσε ότι αναμένει οι ΗΠΑ να εγκρίνουν γρήγορα το αίτημα μετά από μια κλιμάκωση 11 ημερών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στην οποία Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Iron Dome αναχαίτισε εκατοντάδες ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Graham συνεχίζει να ενεργεί πέρα ​​από την ευθύνη του ως απλό μέλος του κοινοβουλίου μιας χώρας και επί του παρόντος επισκέπτεται το Ισραήλ.

    «Θα υπάρξει αίτημα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που θα έρθει στο Πεντάγωνο αυτήν την εβδομάδα από τον [ισραηλινό] υπουργό Άμυνας για την αναπλήρωση του Iron Dome και μερικών άλλων πραγμάτων, για την αναβάθμιση του συστήματος», δήλωσε ο Graham σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ.

    «Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση για την τελευταία εμπλοκή μεταξύ της Χαμάς και του κράτους του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά είμαι εδώ για να σας πω ότι υπάρχει μια ευρεία και βαθιά υποστήριξη για το Ισραήλ μεταξύ του Δημοκρατικού Κόμματος» είπε.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι ο Γκάντς θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σουλίβαν για θέματα όπως το Ιράν και η στρατιωτική βοήθεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail